SDP o najavi smjene direktora Luke Gruž: Klasičan primjer političke trgovine

458

Povodom najave imenovanja Željka Raguža (DUSTRA) na mjesto direktora Luke Gruž, Gradski odbor dubrovačkog SDP-a uputio je priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

Nastavlja se uhljebljivačka politika u režiji HDZ-a i njihovih partnera. U vrijeme kada svjedočimo uhljebljivanju i plaćanju ogromnih iznosa za nekakve „savjetnike“  u Agrokoru, problemima viška zaposlenih na svim državnim razinama, kada državni tajnici daju ostavku jer više ne vide svrhu svoje uloge za koju su plaćeni 16.000,00 Kn, gospodin Mato Franković i vladajuća garnitura ne kaskaju za svojim političkim istomišljenicima pa namjeravaju platiti trošak uhljebljivanja svog koalicijskog partnera gospodina Željka Raguža iznosom od oko pola milijuna kuna.Ovim potezom smjenjuje se sa položaja direktora Luke Gruž član SDP-a Božidar Memed.

U ovom slučaju nije bitno je li se radi o članu SDP-a,  sasvim je jasno da se radi se o još jednom političkom kadroviranju i to nije sporno,  jer se politička odgovornost za upravljanjem javnim tvrtkama i upravom preuzima imenovanjem vlastitih rukovodećih kadrova. Ali, postavlja se pitanje po kojoj cijeni će građani ovoga Grada plaćati moguću nestručnost i prijevremene raskide ugovora s  klauzulama o visokim otpremninama? Po kojoj cijeni će nastaviti bujati javna i gradska administracija?Memedov Ugovor s klauzulom o visokoj otpremnini u slučaju prijevremenog raskida na snazi je još dvije godine,  a znakovito je da ga je ovjerio tadašnji predsjednik Nadzornog odbora Luke Gruž, Željko Raguž; čovjek koji pretendira na Memedovu poziciju. Raguž je bio i na ključnoj poziciji u bivšoj vlasti gradonačelnika Vlahušića, zadužen za komunalnu oblast u koju je spadala i djelatnost Luke Dubrovnik. Ako je ta vlast odnosno upravljanje bilo loše, a bila je predmet kritike novoizabrane HDZ-ove vlasti, onda osoba koja je bila u prošloj vlasti zadužena i za Luku Dubrovnik, apsolutno ne može biti pravo  rješenje za novo vodstvo Luke Dubrovnik.

Slijedom navedenoga, očigledno je da se u ovom slučaju radi o klasičnom primjeru političke trgovine i klijentelizma  putem kojeg se radi nekoliko  glasova u Gradskom vijeću ustupa unosna sinekura.

Predsjednik GO SDP Dubrovnik                                                                                                       

Jadran Barač
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *