SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA VATROGASNE ZAJEDNICE U proračunu 3,4 milijuna kuna za povećanje plaća vatrogascima

265

24. sjednica Predsjedništva Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika održana je danas u prostorijama JVP Dubrovački vatrogasci, a sjednicom je u funkciji predsjednika Vatrogasne zajednice predsjedao gradonačelnik Mato Franković.

U radu sjednice Predsjedništva sudjelovali su zapovjednik VZGD-a Stijepko Krilanović, tajnik Emilio Puljizević, predstavnici JVP Dubrovački vatrogasci Nikša Ivančević i Ivica Jakić, te predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Rijeka dubrovačka, Orašac, Mravinjac, Osojnik, Koločep, Lopud, Suđurađ, Šipan i DVD-a Gornja sela.

Predsjedništvo VZGD-a usvojilo je Izvješće o provedbi Financijskog plana do 15. studenog 2017. godine, Financijski plan i Plan nabave vatrogasne opreme za 2018. godinu, a svaka članica Vatrogasne zajednice pojedinačno iznijela je izvješće o ovogodišnjim intervencijama.

Dnevni red uključivao je i raspravu o novom kolektivnom ugovoru koji je pripremi. Gradonačelnik Franković kazao je kako su izdvajanja za vatrogastvo u Prijedlogu proračuna za 2018. godinu povećana za 3,4 milijuna kuna, dok će konačan iznos potreban za usklađivanje plaća vatrogasaca biti poznat nakon završetka pregovora o novom kolektivnom ugovoru.

„Nama je cilj da ispunimo obećanja i da se plaće vatrogasaca konačno povećaju“, kazao je gradonačelnik Franković. Za sljedeću godinu gradonačelnik je najavio i nabavku polivalentnog plovila koje bi se prvenstveno koristilo za akcije vatrogasne postrojbe na moru.

Na sjednici Predsjedništva potaknuto je i pitanje lokacije budućeg vatrogasnog doma. Ista će se, istaknuto je, najprije predvidjeti izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana, dok bi se projekt kandidirao za financiranje iz fondova Europske unije. I u tom slučaju, kazao je gradonačelnik i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, postrojba bi zadržala i sadašnju lokaciju radi što bržih intervencija na području povijesne jezgre i užem području grada.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *