SKANDAL NA POMOLU? Političari iz BiH prijete da će zaustaviti gradnju Pelješkog mosta

176

Hrvatsku je nedavno razveselilo to što je Bruxelles dao zeleno svjetlo i novac za izgradnju Pelješkog mosta. No, problemi stižu iz susjedne BiH. Političari iz vladajuće bošnjačke stranke najavljuju da će zaustaviti projekt i ako treba, ići i na međunarodne sudove.

Na gradilištu Pelješkog mosta još se uvijek čuju samo cvrčci i to se neće promijeniti ako se pita susjede iz Bosne i Hercegovine. Iz vladajuće bošnjačke stranke najavljuju stopiranje projekta.

”Bosna i Hercegovina je protiv izgradnje mosta. Žele da se prije riješe otvorena pitanja vezana za identificiranje morske granične crte”, rekao je Halid Genjac, predsjednik Glavnog odbora Stranke demokratske akcije.

Spominju arbitražu, a žele i reviziju odluke Europske komisije o dodjeli 357 milijuna eura koje je Hrvatska tek nedavno dobila za izgradnju.

”Nikakva prijetnja ne može ugroziti izgradnju Pelješkoga mosta, s obzirom na to da je Europska komisija odobrila projekt. Nema dakle nikakvih niti međudržavnih ugovora niti bilo čega drugoga što bi priječilo izgradnju projekta”, rekla je ministrica regionalnog razvitka i fondova Gabrijela Žalac.

”Ovo se radi vjerojatno o pojedinačnim pokušajima skupljanja političkih poena u jednom dijelu političkog spektra u Bosni i Hercegovini, ali Hrvatska ide s Pelješkim mostom”, rekao je Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora, donosi dnevnik.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *