Skladba iz serije doajena Vedrana Benića osvojila dvije nagrade na festivalu u Makarskoj

437

Skladba Srce oriđinala napisana za uvodnu špicu dokumentarne serije Storije o neponovljivima HRT-ova doajena Vedrana Benića osvojila je dvije nagrade na prošlotjednome Festivalu klapa uz mandoline i gitare u Makarskoj.

Riječ je o skladbi koju je napisao Vicko Dragojević, novinar HRT-ova centra u Dubrovniku i voditelj dubrovačke klape Kaše, a osvojila je zlatnu plaketu po ocjeni stručnoga ocjenjivačkog suda te nagradu publike.

Dokumentarna serija Storije o neponovljivima u sedam se polusatnih nastavaka bavi na ovaj način dosad neobrađenom temom dubrovačkih oriđinala, boema i osobenjaka, odnosno vlastitih unikata, kako ih je u pjesmi Balada neponovljivijeh nazvao Luko Paljetak, odakle i podnaslov serije. Riječ je o živopisnim likovima koji su svaki u svoje vrijeme bili važan dio gradske svakodnevice, posebice u sredozemnim gradovima.

Scenarist je, pripovjedač i urednik serije Vedran Benić, a redatelj Lukša Benić. Snimatelj je Željko Galov, montažer Dominik Miljak, a izvršna producentica Marija Kosor. Serija je snimljena u produkciji HRT-ova centra u Dubrovniku za Odjel za dokumentarnu produkciju Hrvatske radiotelevizije.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *