Sniježničari u podnožju Kilimanjara, kreće uspon prema vrhu

241

Nakon dobrih 24 sata putovanja iz Dubrovnika, naši Sniježničari napokon su sletili na sjeveroistok Tanzanije u grad Moshi koji se nalazi u podnožju najveće samostojeće uzvisine na svijetu, to jest, planine Kilimanjaro koja je zapravo stratovulkan a jedan od vrhova je „uspavani vulkan“, to znači da bi mogao i  eruptirati.

Sam Moshi je dosta životopisan grad veličine našeg  Splita. U okolici grada na padinama planina nalaze se poznate plantaže kave (Arabica)  i banana. Za afričke prilike razvijena je i industrija i obrtništvo. Naši planinari uživali su u raznoraznim miomirisima i bojama kao i proizvodima koje se mogu vidjeti na tržnicama oko prometnica.  

Na sve strane su mali obrtnici, umjetnici i prodavači koji nude svoje proizvode uz nezaobilazno cjenkanje kako lokalcima tako i turistima, najčešće planinarima iz cijelog svijeta. Sniježničarima su u oko upale npr papuče izrađene od automobilskih guma. Na tržnicama se može naći skoro sve od igle do lokomotive. 

Moshi je također i najbliži grad Kilimanjaru pa je i najčešća polazna točka za planinarske uspone. Tisuće planinara se svake godine zaputi put planine iz ovog grada, tako da je i u turističkom smislu dosta „napredan“. Po Kilimanjaru koji je predmet obožavanja u Tanzaniji se naravno zove podosta stvari npr aerodrom, avio kompanija, turističke agencije, hoteli, voda, naravno pivo i još mnogo mnogo  toga.  Nakon napornog putovanja i „egzotike“ u toplom Moshiju naše Sniježničare na čelu sa Lakijem kojemo je ovo druga afrička avantura sad očekuje i još naporniji uspon… a mi s nestrpljenjem očekujemo njihove izvještaje. 

Više infotmacija možete pronaći na www.hpd-snijeznica.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *