SRĐ JE GRAD: Posljedice Memedovog propusta, na žalost, vidljive su gotovo pa iz svemira

600

KLGB Srđ je Grad poslali su priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

Prije nekoliko dana, a povodom navodno skorog početka rada marine u Gružu, prostor u jednom dubrovačkom mediju neočekivano (ili ne?) je dobio bivši direktor Luke Dubrovnik Božidar Memed.

Tom je prilikom Memed ustvrdio kako je Grad na 30 godina izgubio jedno veoma vrijedno područje (mi bismo rekli javni prostor), koje je nezakonitom odlukom o koncesiji SDP-ove Vlade pripalo, kako Memed kaže „jednom primitivcu koji će tu raditi što ga volja i svih nas nazivati budalama”.

Uistinu, teško je ne složiti se s gospodinom Memedom. Štoviše, na ovom mjestu valja mu čestitati na svojevremenoj odluci da pokrene upravni spor protiv odluke Vlade RH.  Naime, u prosincu 2011. godine Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o dodjeli koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja luke posebne namjene – luke nautičkog turizma Marina „Gruž“ trgovačkom društvu Laguna trade u vlasništvu Franje Pašalića, iako navedeno trgovačko društvo nije ispunjavalo uvjete koncesijskog natječaja. Upravni sud u Splitu je u rujnu 2014. godine donio presudu i rješenje kojim se poništava odluka Vlade RH o dodjeli koncesije trgovačkom društvu Laguna trade. Protiv te presude trgovačko društvo

Laguna trade podnijelo je žalbu Visokom upravnom sudu RH, koji je 5.veljače 2015. godine predmetnu žalbu odbacio. Čime je gospodin Memed dobio pravnu bitku protiv vlastite Vlade i stranke.
Za očekivati je bilo da će Vlada nakon toga koncesiju dodijeliti Luci Dubrovnik, kao najboljem ponuditelju. Ali, budući da živimo gdje živimo, ista Vlada u svibnju 2015. ponovno dodjeljuje koncesiju Pašaliću i to temeljem nepromijenjene ponude, kao da joj prethodnu takvu odluku nisu osporila oba Upravna suda. Tada smo opetovano, što privatim kontaktima, što javnim pozivima ohrabrivali gospodina Memeda da kao zainteresirana strana (direktor Luke Dubrovnik) ponovno pokrene upravni spor protiv nove/stare odluke Vlade. Gospodin Memed to, međutim, nije napravio.

Ovim ga putem pozivamo, budući da je kao “jedan od najglasnijih kritičara navedenog projekta” ovih dana aktualizirao svoju ulogu borca za javno dobro, da obrazloži zašto nije pokrenuo upravni spor i te 2015. godine, odnosno da kaže kojim je pritiscima tada bio izložen. Pa samim time dade poticaj da se klupko pogodovanja i korupcije u slučaju marine u Gružu, o kojem sada zbori, barem počne odmatati.

U suprotnom, bojimo se da neće ostati zapamćen po onome što je napravio, nego po onome što je propustio napraviti.

Posljedice tog propusta, na žalost, vidljive su gotovo pa iz svemira.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *