Brodice nek’ budu na čvrstom vezu: Stiže još jedna promjena vremena u noći sa subote na nedjelju

167

Stiže nam još jedna promjena vremena – nagla i većinom žestoka, ponegdje vjerojatno i bez kapi, ali mjestimice može biti i bujičnih potoka. Pritom će sa subote na nedjelju doći do osjetnog pada temperature,a na Jadranu će biti i jake i olujne bure!

Stiže nam promjena vremena, tijekom koje će biti i mjestimičnog nevremena, na Jadranu sutra i jake i olujne bure, ne samo na udare. Ciklona i fronte premjestit će se iznad Hrvatske i donijeti mnogima željenu kišu i osvježenje, a nekima, pak, nove nevolje.

Sutra će temperatura zraka ponegdje biti i za više od 10 °C niža nego danas. Nakon sunčanog prijepodneva bit će sve oblačnije, uz porast vjerojatnosti za kišu i grmljavinu, pa i mjestimično olujno nevrijeme, osobito u zapadnoj Slavoniji i Podravini, te još više u središnjoj Hrvatskoj.

 
I u gorju i na sjevernom Jadranu će već prijepodne oblaka biti sve više, uskoro ponegdje vjerojatno i malo kiše, a kasnije i obilnijih pljuskova, grmljavine, posebice navečer i olujnog nevremena, uz jačanje bure. Moguće su i pijavice. 

Prema jugu još danas znatno mirnije, stabilnije, sunčanije i toplije uz često i oko 36 °C. Relativno će toplo gotovo posvuda biti i tijekom noći i jutra, piše HRT.hr.
I dok će danas još mnogi, zbog vrućine i sparine trebati lepezu, već u noći na nedjelju i tijekom nedjelje brodice nek’ budu na čvrstom vezu, posebice na sjevernom i srednjem Jadranu, kasnije i na južnom. Jaka, često i olujna bura onemogućavat će normalno prometovanje, a nevolje bi nekima mogli prouzročiti i neverini. Naravno, samo lokalni. Kiša nije sigurna u svim mjestima, ali pad temperature je, pa se, unatoč ponovno sunčanom početku novoga tjedna – neće prekinuti samo ovotjedni niz vrućih dana, nego vjerojatno i toplih noći, i to ponegdje nakon više od 2 mjeseca.

U unutrašnjosti će nedjeljno osvježenje biti još izraženije, pojačano sporadično umjerenim, pa i jakim vjetrom, a i kiša će biti i češća i većinom obilnija nego na Jadranu. Od ponedjeljka ponovno stabilnije – većinom suho, pa i barem djelomice sunčano, ali uz temperaturu zraka nižu od prosječne ovog dijela kolovoza.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *