STRANKA UMIROVLJENIKA IZLAZI NA IZBORE S DOMOVINSKIM POKRETOM

197

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i predsjednik Stranke umirovljenika Lazar Grujić najavili su danas  na konferenciji za medije zajednički izlazak na parlamentarne izbore te potpisali koalicijski ugovor. 

Miroslav Škoro naglasio je da mu je drago da Domovinski pokret dobiva još jednog značajnog partnera koji predstavlja veliki i osjetljivi dio naše populacije.

„Dolaskom u prostorije Stranke umirovljenika pokazujemo poštovanje prema njima jer vjerujemo kako uvijek treba biti ponizan prema osobama starije životne dobi. Zalagat ćemo se za dostojanstven život hrvatskih umirovljenika, da u svojoj trećoj dobi dobiju natrag novac koji su ulagali radeći cijeli život, a borit ćemo se i da nitko nema povlaštene mirovine, pogotovo saborski zastupnici, već da imaju kvalitetno valoriziran radni vijek“, naglasio je Škoro. 

Lazar Grujić istaknuo je da je unatoč višegodišnjoj suradnji sa SDP-om, Predsjedništvo Stranke umirovljenika na posljednjoj sjednici donijelo jednoglasnu odluku da buduću političku suradnju nastave uz tim koji je oko sebe okupio Miroslav Škoro.

„Polazeći od temeljnih odrednica sadržanih u političkom programu, kao beskompromisni i odgovoran jamac slobode, demokratskih i civilizacijskih dostignuća, solidarnosti, jednakosti i sigurnosti svih hrvatskih državljana Stranka umirovljenika je izradila strateške ciljeve na zaštiti umirovljenika i osoba treće životne dobi.  Tražeći pri tome političke partnere koji će prepoznati i podržati naše stavove procijenili smo da nam Domovinski pokret pruža najbolju mogućnost za našu jasnu artikulaciju i 

prepoznatljivosti u političkom prostoru. Poruka je to svim političkim akterima da se ne skrivaju iza ideoloških barijera i rovova, trgovine mandatima i lažne borbe protiv korupcije već svoj politički rad vežu uz provedbu i rezultate svojih programa“, poručio je Grujić. Naglasio je da hrvatski umirovljenici zaslužuju dostojanstven život te se zapitao zar je uistinu previše tražiti da netko, nakon što je radio cijeli život, dobiva mirovinu koja je 75 posto prosječne plaće.

Miroslav Škoro iskoristio je prigodu da hrvatskim braniteljima, ali i svim hrvatskim građanima čestita Dan hrvatske vojske i Dan oružanih snaga RH, prisjetivši se prvog svečanog postrojavanja Zbora narodne garde (ZNG) 1991. godine na stadionu NK Zagreba u Kranjčevićevoj ulici. 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *