SUD ODLUČIO: ANDRO VLAHUŠIĆ KRIV ZBOG KAZNENOG DJELA KLEVETE PROTIV DPDS-a

443

Općinski sud u Dubrovniku donio je nepravomoćnu presudu u korist DPDS-a.

Bivšem dubrovačkom gradonačelniku Andru Vlahušiću izrečena je uvjetna osuda u trajanju od tri godine te je kažnjen sa 100 prosječnih dnevnih dohodaka zbog kaznenog djela klevete protiv Društva prijatelja dubrovačke starine. Podsjetimo, Vlahušić je 2012.godine izjavio kako je DPDS tajni fond HDZ-a, koji ima više i od FIMI medije. 

Na novinarski upit od Općinskog suda u Dubrovniku dobili smo sljedeći odgovor.

” sud smatra da je nakon provedenog dokaznog postupka utvrđeno kako je Andro Vlahušić svojom izjavom od 6.travnja 2012. godine u Dnevniku HRT-a 3 ostvario obilježja kaznenog djela klevete na štetu DPDS-a pa ga je stoga sud oglasio krivim i izrekao mu sankciju sukladno zakonu.

Navedena presuda je nepravomoćna i protiv nje stranke imaju pravo žalbe tako da će o njenoj pravomoćnosti, ukoliko žalba bude bude izjavljenja odlučivati nadležni županijski sud.

Izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 100 prosječnih dnevnih dohodaka u Republici Hrvatskoj što na današnji dan iznosi 19.870,00 kuna, a koja se neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od 3 godine od pravomoćnosti ove presude ne počini novo kazneno djelo.

Budući da je oglašen krivim, okrivljenik je također obvezan snositi troškove ovog kaznenog postupka.”
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *