SUTRA AKCIJA POSEBNE KONTROLE BRZINE VOZILA! Vuletić: ‘Policija će nadzirati na 20 lokacija’

429

Samo prošli tjedan poduzeto je 189 mjera zbog prekoračenja brzine, a upravo brzina je i dalje najveći uzročnik prometnih nesreća na hrvatskim prometnicama te upravo iz tog razloga sutra kreće akcija Međunarodne udruge prometne policije kojim će se na prometnicama koje su građani predložili mjeriti brzina vozila. U vezi akcije ukratko smo porazgovarali s načelnikom prometne policije Dubrovnik, Antom Vuletićem. 

-Ova akcija izrađena na temelju TISPOLA, Međunarodne udruge prometne policije čiji je Hrvatska član od 2013. godine. Svakoj zemlji-članici je dato da procjeni koliko će takvih akcija imati na svom teritoriju na osnovu neke sigurnosne prosudbe. Hrvatska se odlučila za brzinu jer je još uvijek najveći uzrok prometnih nesreća upravo brzina. Sutra na 20 lokacija od Konavala, Župe dubrovačke, grada Dubrovnika do Dubrovačkog primorja mjerimo brzinu. Uz brzinu radit će se i nadzor prometa koje policija svakodnevno provodi-kazao je Ante Vuletić, načelnik prometne policije Dubrovnik.  

Priupitali smo i kolike su kazne za prekoračenje brzine. 

-Zavisi koliko je prekoračena brzina. Koliko brzo vozite toliko i plačate, a kazne se kreću od 200 do 2 tisuće kuna. Također veća brzina vuče za sobom veću zaštitu mjeru, a to je oduzimanje vozačke dozvole, ali također i kazneni bod. Možete dobiti i kazneni bod i ostati bez vozačke dozvole ako ste prekoračili brzinu ili pak nemate sreće-kazao je Vuletić.   

Vozite oprezno, prilagodite brzinu uvjetima na cesti te poštujete prometne znakove,a  svi oni koji nemaju poštovanja prema ostalim sudionicima u prometu te samom prometu sutra će biti i kažnjeni.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *