Svečano otvorena konferencija o obrazovanju učitelja i nastavnika

479

 Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić nazočila je svečanosti otvaranja 42. ATEE Annual Conference kojoj je središnja tema Changing Perspectives and Approaches in Contemporary Teaching. Konferencija pod okriljem Association for Teacher Education in Europe održava u  Dubrovniku od 23. do 25. listopada 2017. u organizaciji Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.

 Prilikom otvaranja konferencije, na kojoj sudjeluje 500 sudionika iz 50 zemalja svijeta, zamjenica Tepšić kazala je kako je u današnjem svijetu izrazito važno raditi na profesionalnom povezivanju ljudi i razmjeni znanja i iskustava kako bi suvremeno obrazovanje zadovoljilo odgojno – obrazovne potrebe djece i mladih.

U središtu konferencije su inovativni pristupi suvremenom obrazovanju te će se fokusirati na inkluziju u odgoju i obrazovanju, uključujući pitanja djece migranata, profesionalno umrežavanje u obrazovanju, kvalitetu obrazovanja učitelja i nastavnika, obrazovanje darovitih učenika te održive promjene u odgoju i obrazovanju.

Plenarna predavanja na konferenciji održat će prof. Maryln Cochran Smith sa Sveučilišta u Bostonu (SAD), prof. Jasminka Ledić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i prof. Branko Bognar s Fakulteta za odgojne obrazovne znanosti iz Osijeka. Na konferenciji će se održati i okrugli stol o obrazovnim politikama Europske unije, koji će voditi Thomas Pritzkow, voditelj radne skupine za obrazovanje i kulturu u Europskoj komisiji.

 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *