‘The London handel players’ očarali i dubrovačku publiku‘

470

Svjetski poznati barokni komorni sastav ‘The London Handel Players’, koji svojim koncertima oduševljavaju  publiku diljem svijeta, sinoć su u Ljetnikovcu Bunić Kaboga očarali i dubrovačku publiku koncertom pod nazivom “A Celebration of Baroque Dance”. Vrsnim glazbenicima, koje podjednako voli i kritika i publika, zbog njihove ‘besprijekorne vještine i muzikalnosti’: Rachel Brown (flauta), Adrian Butterfield (violina), Katherine Sharman (violončelo), Laurence Cummings (čembalo) sinoć su se pridužili i plesači Mary Collins i Steven Player, koji su prekrasnu baroknu glazbu preveli u plesne korake. 

Publika je uživala u glazbi i plesnim koreografijama s francuskih dvora, koje je obožavao i francuski kralj Luj XIV  kao i u djelima poznatih skladatelja:   J.-B. Lully, J.-F. Rebel, G. F. Händel, A. Corelli, F. Couperin, J.-Ph. Rameau, A. Campra.

Ovaj koncert početak je suradnje Korčulanskog baroknog festivala i Zaklade Caboga Stiftung, koji se nastavlja bogatim programom u ljetnikovcu Bunić Kaboga i tijekom zimskih mjeseci.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *