Tjedno izvješće za promet: Najveća novčana kazna u iznosu od 10 tisuća kuna izrečena je 25-godišnjem vozaču

279

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su dvije prometne nesreće s ozljeđenim osobama u kojima su tri osobe lakše ozljeđene. S materijalnom štetom zabilježene su četiri prometne nesreće. 

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 368 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 153 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 42 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 19 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 4 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. 

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 21 mjeru poduzetu zbog nepropisnog pretjecanja i 16 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.    

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Stonu

Najveća koncentracija alkohola od 1,20 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 21. studenog, 58-godišnjaku koji je s osobnim vozilom BiH nacionalnih oznaka pristupio izlaznoj graničnoj kontroli na MCGP Zaton Doli. 

Vozač je isključen iz prometa i doveden u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 5 tisuća kuna. 

Najveća novčana kazna izrečena je na području Stona

Najveća novčana kazna u iznosu od 10 tisuća kuna izrečena je 25-godišnjem vozaču osobnog vozila, koji je tijekom redovne prometne kontrole zaustavljen u prijepodnevnim satima jučer, 22. studenog na D-414 u mjestu Ston. Vozaču je ponuđeno da se testira na prisutnost droga u organizmu što je odbio nakon čega je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran na gore navedeni novčani iznos. 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *