Treće izdanje Jesenjeg glazbenog moskara započinje 29.rujna

6

Glazbena manifestacija Jesenji glazbeni moskar kojeg organizira Dubrovački simfonijski orkestar, ove godine će se održavati od 29. rujna do 13. listopada. Program je, kao i prethodnih godina, raznolik i donosi kombinaciju popularne i klasične glazbe. 

Jesenji glazbeni moskar započinje u petak 29. rujna koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra i gypsy jazz banda Gadjo Manouche. Aranžmane poznatih djela poput „I can’t give you anything but love“, „Blue drag“, „Sweet Georgia Brown“, „La Foule“, „The Continental“, „Vendredi 13“ i druga, za orkestar je priredio trubač Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Damir Butigan.

Koncertom će ravnati maestro Krešimir Batinić.U ponedjeljak2. listopada koncert se održava u suradnji s Veleposlanstvom Japana u Hrvatskoj. Yosuke Irie je poznati japanski shakuhachi izvođač koji je dosada nastupio u mnogim zemljama promovirajući japansku kulturu, a sada dolazi i u Dubrovnik. Shakuhachi je tradicionalna japanska flauta izrađena od bambusa, a Irieov stil se odlikuje u tome što kombinira moderne tehnike sa tradicionalnim, te stvara jedinstven zvuk i šalje specifičnu poruku.

Ulaz na ovaj koncert je besplatan.

U utorak 3. listopada orkestrom ravna mestro Tomislav Fačini, a kao solistica nastupa nagrađivana švicarska pijanistica Beatrice Berrut. Na programu su Saint-Saënsov djelo Danse Macabre, op. 40  i Beethovenova Simfonija br. 7 u A duru, dok će publika solisticu imati priliku čuti u Listzovom Koncertu za klavir i orkestar br. 1 u Es duru. Ovaj koncert posvećen je 10 godišnjici prijateljstva gradova Montereya i Dubrovnika.Armenska pijanistica koja već dugi niz godina živi i radi u Dubrovniku, Naira Asatrian, održat će humanitarni recital zajedno s Gudačkim trijom Dubrovačkog simfonijskog orkestra u četvrtak 5. Listopada. Prihod od ulaznica namijenjen je Odjelu za intenzivnu njegu Opće bolnice Dubrovnik. Izvest će djela L. van Beethovena i W.A. Mozarta.

U petak 6. listopada s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija, nastupaju pijanistice Ivana Je

lača i Stefani Grbić  te trubljač Ivan Medi. Izvest će se Serenada za puhače u Es duru W.A. Mozarta te njegov Klavirski koncert br. 24 u C molu, a na programu je i Šostakovičev Koncert za klavir, trubu i gudače u c molu.Potom slijedi omiljeni program popularne glazbeodnosno tema poznatih filmova, TV serija i evergreena. Neki od njih su filmovi Kum, Titanik, James Bond, Miris žene, zatim TV serija Igra prijestolja, zanimljive kompozicije posvećene glazbi vječnih Beatlesa i Carlosa Santane, Libertango Astora Piazzolle.

Trubljač Džemal Cakić nastupit će kao solist u poznatim skladbama Sway, Volare i New York, New York. Ovaj koncert se održava 10. listopada pod ravnanjem Slobodana Begića.

Posljednji koncert Jesenjeg glazbenog moskara je u petak 13. listopada kada nastupa Gudački komorni sastav Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod vodstvom koncertne majstorice Đane Kahriman. Izvest će Simfoniju br. 3 u D duru dubrovačkog skladatelja Luke Sorkočevića, Mozartov Divertimento u D duru te Brittenovu Jednostavnu simfoniju, op. 4.Svi koncerti se održavaju u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat.Jesenjim glazbenim moskarom dubrovačka jesen obogaćena je kulturnim događanjima, a raznolikim programom Dubrovački simfonijski orkestar zasigurno će omogućiti to da svatko pronađe nešto za sebe.
Manifestaciju pomažu Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika i Grand hotel Park.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *