Treće izdanje Jesenjeg glazbenog moskara započinje 29.rujna

304

Glazbena manifestacija Jesenji glazbeni moskar kojeg organizira Dubrovački simfonijski orkestar, ove godine će se održavati od 29. rujna do 13. listopada. Program je, kao i prethodnih godina, raznolik i donosi kombinaciju popularne i klasične glazbe. 

Jesenji glazbeni moskar započinje u petak 29. rujna koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra i gypsy jazz banda Gadjo Manouche. Aranžmane poznatih djela poput „I can’t give you anything but love“, „Blue drag“, „Sweet Georgia Brown“, „La Foule“, „The Continental“, „Vendredi 13“ i druga, za orkestar je priredio trubač Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Damir Butigan.

Koncertom će ravnati maestro Krešimir Batinić.U ponedjeljak2. listopada koncert se održava u suradnji s Veleposlanstvom Japana u Hrvatskoj. Yosuke Irie je poznati japanski shakuhachi izvođač koji je dosada nastupio u mnogim zemljama promovirajući japansku kulturu, a sada dolazi i u Dubrovnik. Shakuhachi je tradicionalna japanska flauta izrađena od bambusa, a Irieov stil se odlikuje u tome što kombinira moderne tehnike sa tradicionalnim, te stvara jedinstven zvuk i šalje specifičnu poruku.

Ulaz na ovaj koncert je besplatan.

U utorak 3. listopada orkestrom ravna mestro Tomislav Fačini, a kao solistica nastupa nagrađivana švicarska pijanistica Beatrice Berrut. Na programu su Saint-Saënsov djelo Danse Macabre, op. 40  i Beethovenova Simfonija br. 7 u A duru, dok će publika solisticu imati priliku čuti u Listzovom Koncertu za klavir i orkestar br. 1 u Es duru. Ovaj koncert posvećen je 10 godišnjici prijateljstva gradova Montereya i Dubrovnika.Armenska pijanistica koja već dugi niz godina živi i radi u Dubrovniku, Naira Asatrian, održat će humanitarni recital zajedno s Gudačkim trijom Dubrovačkog simfonijskog orkestra u četvrtak 5. Listopada. Prihod od ulaznica namijenjen je Odjelu za intenzivnu njegu Opće bolnice Dubrovnik. Izvest će djela L. van Beethovena i W.A. Mozarta.

U petak 6. listopada s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija, nastupaju pijanistice Ivana Je

lača i Stefani Grbić  te trubljač Ivan Medi. Izvest će se Serenada za puhače u Es duru W.A. Mozarta te njegov Klavirski koncert br. 24 u C molu, a na programu je i Šostakovičev Koncert za klavir, trubu i gudače u c molu.Potom slijedi omiljeni program popularne glazbeodnosno tema poznatih filmova, TV serija i evergreena. Neki od njih su filmovi Kum, Titanik, James Bond, Miris žene, zatim TV serija Igra prijestolja, zanimljive kompozicije posvećene glazbi vječnih Beatlesa i Carlosa Santane, Libertango Astora Piazzolle.

Trubljač Džemal Cakić nastupit će kao solist u poznatim skladbama Sway, Volare i New York, New York. Ovaj koncert se održava 10. listopada pod ravnanjem Slobodana Begića.

Posljednji koncert Jesenjeg glazbenog moskara je u petak 13. listopada kada nastupa Gudački komorni sastav Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod vodstvom koncertne majstorice Đane Kahriman. Izvest će Simfoniju br. 3 u D duru dubrovačkog skladatelja Luke Sorkočevića, Mozartov Divertimento u D duru te Brittenovu Jednostavnu simfoniju, op. 4.Svi koncerti se održavaju u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat.Jesenjim glazbenim moskarom dubrovačka jesen obogaćena je kulturnim događanjima, a raznolikim programom Dubrovački simfonijski orkestar zasigurno će omogućiti to da svatko pronađe nešto za sebe.
Manifestaciju pomažu Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika i Grand hotel Park.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *