U OČEKIVANJU PRIVATIZACIJE MAESTRALA: Gradonačelnik Franković dao podršku Radničkom vijeću

528

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas članove Radničkog vijeća Hotela Maestral na čelu s predsjednikom Vijeća Matkom Munitićem.

U očekivanju skore privatizacije trgovačkog društva Hoteli Maestral d.d., odnosno postupka prodaje 68,94 posto temeljnog kapitala koji provodi Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) predstavnici Radničkog vijeća zatražili su od gradonačelnika da se Grad Dubrovnik formalno uključi u zaštitu prava i interesa djelatnika ovog posljednjeg neprivatiziranog hotelskog društva u Dubrovniku u smislu da bude partner radnicima u artikulaciji njihovih zahtjeva i traženja prema budućem vlasniku i CERP-u.

Prvenstveno je istaknuta nužnost zaštite prava iz kolektivnog ugovora kao jamca sigurnosti te da se 7,8 posto dionica proda radnicima Maestrala. Predsjednik Radničkog vijeća Matko Munitić istaknuo je pritom da je uz poslovanje Hotela Maestral vezano i do 190 dubrovačkih obitelji.

Gradonačelnik Franković izrazio je punu podršku nastojanjima radnika da zaštite svoja prava te je kazao kako od novog vlasnika očekuje da prepozna djelatnike kao važan faktor uspješnog poslovanja kao i da poštuje kolektivni ugovor, odnosno da on postane sastavni dio ugovornih obveza koje budući vlasnik preuzima kupnjom društva.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *