U proteklom tjednu 28 prometnih nesreća, dvije osobe teže ozlijeđene

531

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 28 prometnih nesreća. Radi se o 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom i 13 s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a 20 ih je lakše ozlijeđeno.

 Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 840 represivnih mjera od kojih izdvajamo 402 mjere poduzete zbog prekoračenja brzine, 67 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 63 mjere zbog nepropisnog pretjecanja, 20 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola i 30 mjera zbog nekorištenja zaštitne kacige. 

U prometnoj nesreći koja se u subotu, 26. kolovoza, oko 23 sata, dogodila na otoku Lopudu ozlijeđene su dvije osobe od kojih jedna teže, a jedna lakše. Do prometne nesreće je došlo kada je 24-godišnjak upravljao „buggy“ vozilom, krećući se nerazvrstanom cestom  kroz Lopud, te je u jednom trenutku izgubio nadzor nad upravljačem vozila i udario u uzdignuti rub kolnika uslijed čega  je iz vozila ispalo dvoje putnika od kojih je 23-godišnjak teže ozlijeđen te je zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici, dok je 20-godišnjak lakše ozlijeđen i on je, nakon ukazane liječničke pomoći, pušten kući.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *