U sklopu 7. Women’s Bank Walk-a: Humanitarna večera pod nazivom „Read for Profession“

288

U sklopu ovogodišnjeg Women’s Bank Walk-a održat će se humanitarna večera s naglaskom na književnu turneju finske spisateljice Minne Lindgren, pod nazivom „Read for Profession“. Događaj je 2. rujna s početkom u 19 sati u vrtu hotela Lapad. Donacije koje će se prikupiti od prodaje ulaznica, knjiga i koktela bit će usmjerene u projekte Women’s Bank-a u centralnoj Africi, gdje samo 25% žena zna čitati.

Bivša predsjednica upravljačke skupine Women’s Bank-a i novinarka Reeta Meriläinen intervjuirat će spisateljicu turneje Minnu Lindgren. Na događaju će finska ambasadorica hrane i pića Tanja Raunio pripremati bezalkoholne koktele te će govoriti o finskoj gastronomiji, a nastupit će poznata dubrovačka violončelistica Mihaela Čuljak. Bit će moguće kupiti i knjige Minne Lindgren na engleskom i finskom jeziku, koje će spisateljica za svakoga potpisati.

Cijena ulaznice je 150 kuna te uključuje večeru od tri slijeda, gdje možete birati između mesnog, ribljeg i vegetarijanskog menija. Ulaznice je moguće rezervirati na e-mail adresi: dubrovnik.womensbankevents@gmail.com. Događaju je moguće prisustvovati uz predočenje COVID potvrde ili negativnog testa.

Minna Lindgren je finska spisateljica i novinarka koja je najprodavanija spisateljica romana kriminalističke fantastike. Njeni romani „Death in Twilight Grove“ iz 2013. i „Escape from Twilight Grove“ 2014. bili su najprodavaniji u Finskoj. Ta dva romana dio su trilogije koja je dovršena 2015. godine objavljivanjem romana „The end of Twilight Grove“. Prava na trilogiju na engleskom jeziku 2016. godine kupila je izdavačka kuća Pan Macmillan, koja ih je preimenovala u seriju Lavender Ladies Detective Agency. Knjige se bave pitanjima koja se tiču ​​skrbi o starijim osobama kao profitnog posla, a ideja je kulminirala u trećoj knjizi zamjenom gotovo svih ljudskih kontakata tehnologijom. U turneji „Read for profession“ Minna Lindgren predstavit će i još dvije knjige: Aina on Toivoa (2020., u slobodnom prijevodu – „Uvijek postoji nada“) i Armon Anneli (2021.), koje su trenutno dostupne samo na finskom jeziku.

Humanitarna udruga koja organizira događaj, Women’s Bank (Naisten Pankki), osnovana je 2007. godine, po povratku skupine finskih poslovnih žena iz Liberije, koje su zatečene viđenim siromaštvom tamo, odlučile pomoći. Od osnutka do danas prikupljeno je više od 18,7 milijuna eura za borbu protiv siromaštva. Bazirali su se na žene i na njihove mogućnosti samostalnog rada i zarađivanja. Ideja je educirati ih i na taj im način pomoći da same zarade za život jer se tako podiže kvaliteta života kako žena, tako i djece te u konačnici i cijele lokalne zajednice.

Facebook stranica: https://www.facebook.com/Naisten-Pankki-Dubrovnik-Womens-Bank-Dubrovnik-879762618727339/

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *