U Zračnu luku Dubrovnik sletio milijunti putnik dva tjedna ranije (FOTO)

522

Letom Turkish Airlinesa iz Istanbula jutros je u Zračnu luku Dubrovnik sletio milijunti putnik Kanađanin Smith Cameron Neil, kojem su svečani doček priredili domaćini Zračne luke uz predstavnike grada i županije.

– Imamo to zadovoljstvo čak dva tjedna ranije primiti milijuntog putnika što označava uspješnu sezonu u kojoj smo već na početku srušili nekoliko rekorda, tako da je 84% više putnika u lipnju ove godine za razliku od prošle – kazao je Roko Tolić, direktor ZL Dubrovnik i tom prilikom zahvalio se na sjajnoj sinergiji pozdravivši pritom direktoricu Turističke zajednice Romanu Vlašić, zamjenika načelnika Općine Konavle Iva Radonića, zamjenika župana Joška Cebala i predsjednika Gradskog vijeća Marka Potrebicu.

Tolić je istaknuo kako Turkish Airlines uvodi još jedan dodatni let, dakle, četiri leta tjedno uz Croatiju Airlines prema Frankfurtu dodavši kako će Zračna luka Dubrovnik pokušati ostvariti još pokoje savezništvo s nekim avioprijevoznikom.

Rekao je kako su proteklog tjedna otvorene ponude za natječaj na koji su se javile dvije velike tvrtke.

– U proteklom tjednu smo nakon dugih mjeseci pripreme i provedbe natječaja otvorili ponude za dosad najveći natječaj u vrijednosti od preko 100 milijuna eura. Radi se o rekonstrukciju uzletno-sletne staze i čitavom nizu potprojekata. Na naše zadovoljstvo, javila su se dva velika konzorcija koji nam jamče kako ćemo imati ozbiljnog izvođača radova i to nas uvjerava kako ćemo u godinama koje dolaze zaokružiti naš veliki projekt koji je ove godine započeo otvaranjem novoga krila putničkog terminala gdje smo objedinili putničku zgradu – kazao je Tolić.

Milijuntni putnik kratko je izjavio kako je ovo prvi put da je u Dubrovniku, ostati će tri tjedna poslije čega ide u Crnu Goru. Na kraju su mu uručeni prigodni pokloni među kojima su izlet za dvije osobe, tri noćenja u Dubrovniku i  dvije povratne karte.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *