Udruga ugostitelja Dubrovnik: Odustajanjem od poskupljenja najma unaprijedit će se gospodarstvo

488

Udruga ugostitelja Dubrovnik pozdravlja odustajanje Gradske uprave od poskupljenja najma poslovnih prostora i očekuju nastavak suradnje u istom smjeru.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Udruga ugostitelja Dubrovnik pozdravlja odluku Gradske uprave kojom se odustaje od najavljenih povećavanja cijena najma poslovnih prostora i zakupa javnih površina. Predsjednik Udruge ugostitelja Dubrovnik Ante Vlašić izrazio je zadovoljstvo otvaranjem komunikacije s Gradom i gradonačelnikom Frankovićem, koji je nedavno održao sastanak s predstavnicima ugostitelja:

 „Zahvaljujemo gradonačelniku Frankoviću na prepoznavanju ovog problema koji bi bio velika prepreka kvaliteti turističke ponude Grada. Ovom odlukom gradonačelnik je pokazao spremnost za profesionalnu suradnju sa strukom, što smo i željeli od samog početka, i ponosan sam što smo upravo mi otvorili ovo pitanje, poslavši jasne zahtjeve gradonačelniku. Drago nam je što se i Udruženje obrtnika Dubrovnik uključilo u rješavanje ove problematike. Imajući na umu isti cilj, ugostitelji moraju nastupati zajedno i ujedinjeno s Gradom, za boljitak turističke ponude i gospodarstva Dubrovnika.“

Ohrabrena ovom odlukom, Udruga izražava nadu kako će se stabilna i otvorena suradnja s Gradom nastaviti i dalje, u korist svih građana i razvitka gospodarstva cijelog kraja. 

Podsjetimo, povodom najava gradske uprave Grada Dubrovnika o promjenama uvjeta najma poslovnih prostora i komunalnih propisa, Udruga ugostitelja Dubrovnik pozvala je gradonačelnika da otvori komunikaciju s predstavnicima sektora iz kojega je u posljednjih šest godina u gradski proračun uplaćeno 400 milijuna kuna. Gradonačelniku Mati Frankoviću Udruga je javno uputila tri zahtjeva:

1. Odluke Grada koje utječu na pojedinu struku moraju se donositi nakon konzultacija s predstavnicima struke.
2. Odluke Grada moraju se donositi na transparentan način i uz ravnopravan učinak na sve poslovne subjekte.
3. Odluke Grada potrebno je objavljivati na vrijeme i planski, kako bi poslovni subjekti na koje odluka utječe mogli napraviti pripremu za sljedeću poslovnu godinu.

 

Udruga ugostitelja osnovana je u ožujku 2017. s ciljem zaštite prava tvrtki i obrta koji se na dubrovačkom području bave ugostiteljskom djelatnošću. Članovi Udruge zapošljavaju oko 1500 osoba.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *