UJDUR: Gradonačelnik ugrožava postojeće, a ne pokreće obećane projekte

328

Na današnjoj je sjednici Gradskog vijeća Grada Metkovića Mostova gradska vijećnica Katarina Ujdur ponovno upozorila na nelogičnost i neutemeljenost odluka i postupaka sadašnjeg gradonačelnika Dalibora Milana i njegovog partnera u vlasti Stipe Gabrića Jambe te posvemašnji izostanak pokretanja novih projekata. 

Naime, osim na propust kod dostave materijala s odgovorima na pitanja vijećnika Gabrića, na što je gradonačelnik (u suprotnosti s Poslovnikom) obećao usmeno priopćiti odgovore, Katarina Ujdur ukazala je na upitnu odluku o imenovanju ravnateljice Dječjeg vrtića Metković i oprečne stavove Stipe Gabrića o naplati parkinga te na gradonačelnikov nedostatak vizije razvoja grada, kao i ugrožavanje postojećih projekata.

Na pitanje Katarine Ujdur o kriterijima imenovanja ravnateljice vrtića gradonačelnik Milan odgovorio je kritikom na Mostovo vođenje Metkovića, umjesto konkretnim razlozima za neproduljenje mandata sadašnjoj ravnateljici i obrazloženjem odluke za novu. Ovakva je neupućenost i netransparentno odbijanje informiranja javnosti o ključnim pitanjima indikativno što se tiče obećanja da će gradski vrtić biti besplatan, budući da gradonačelnik ne otkriva iz kojeg će se izvora financirati takva odluka.Vijećnica Ujdur potom je pustila snimku na kojoj je Stipe Gabrić zagovarao uvođenje naplate parkinga 2008. godine kako bi naglasila česte potpune promjene stavova čelnika sadašnje gradske vlasti. Naime, Gabrić je tada tvrdio kako će naplata parkinga uvesti reda i kako oni koji nam dolaze u Grad moraju platiti parking kao što ga mi plaćamo u njihovim gradovima. Gradonačelnik Milan tako je zbog vijećnika Gabrića, iako je i on prethodno govorio o potrebi naplate, promijenio mišljenje i time ugrozio profitabilnu i stabilnu gradsku tvrtku i njene zaposlenike.

„Što će sad biti s projektima koje je započeo Metković razvoj, tj. projektima koji su se djelomično financirali iz parkinga, poput najjeftinijeg gradskog interneta i projekta prerade voća i povrća? Ako ovako ispunjavate obećanja, možemo li na idućoj sjednici očekivati nasipanje stare Neretve koje ste obećali?“ – upitala je gradonačelnika vijećnica Ujdur, na što također nije dobila konkretan odgovor.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *