UNSEEN mini film festival: Do sljedeće godine!

186

Projekcijom animiranog filma Ježeva kuća, redateljice Eve Cvijanović uz gromoglasni pljesak publike okupljene u Domu kulture u Cavtatu – završeno je prvo izdanje Unseen mini film festivala. Kroz pet festivalskih dana, organizatori i gosti festivala ponudili su publici  bogat filmski, diskurzivni i muzički program oživljavajući kulturno bilo grada u ovim jesenskim postsezonskim vremenima. 

Na Unseenu prikazano je četrdesetak filmova u nekoliko programa pri čemu valja istaknuti program Selekcije mladih autora koji se fokusirao na prve filmske radove autora do 35 godina iz Hrvatske, Bugarske, Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Kroz program Gosti festivala – Unseen se odlučio u prvoj godini povezati i umrežiti s priznatim filmskim institucijama u Hrvatskoj i okruženju: filmskom organizacijom Restart i Dokufestom iz Prizrena koji su u programu prikazali filmove nastale u njihovim obrazovanim programima.

Posebno nas je veselila posjećenost festivala te odaziv i podrška lokalne zajednice u svim festivalskim aktivnostima. Festival je uspio oživjeti neke zaboravljene lokacije u javnom prostoru, a Vila Banac je tri večeri za redom bila pozornica za muzički dio programa. U pet festivalskih dana svakodnevno smo svjedočili ispunjenom Domu kulture i pozitivnim reakcijama svih okupljenih, a posebno nas je razgalila atmosfera tijekom projekcija filmova u sklopu dječjeg programa.  To nam je najveći poticaj za nastavak i daljnje unapređenje festivala.

Do sljedeće godine!

Tim Unseen mini film festivala

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *