VATRENA STIHIJA U DALMACIJI: Portal Dalmacija plus javlja da je požar ušao u NP Krka

535

Još nije ugašen veliki šumski požar kod Kistanja u Šibensko-kninskoj županiji, javlja portal Dalmacija plus.

Požar je ušao u Nacionalni park Krka i noćas se širio prema Roškom slapu. Na terenu je trenutno oko 240 vatrogasaca i pripadnika Oružanih snaga.

– Na području Laškovice prema Roškom slapu ima otvorene vatre. Očekujemo kanadere koji će sanirati rubna dijelove požarišta prema nacionalnom parku Krka. Oko manastira Krka, kod Kistanja imamo izdimljavanja i kasnije će stići i tu zračne snage. To su dva žarišta koja su trenutačno najaktivnija na području Kistanja prema Roškom slapu. Gori i na području Matasa te Zelića. Uz vatrogasce na terenu je oko 50 pripadnika Hrvatske vojske, rekao nam je o trenutačnoj situaciji na terenu Darko Dukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije.

Na facebooku su građani objavili da su stigli kanaderi nešto iza 7 sati.

Oko 3 sata nakon ponoći na požarište su stigla i četiri profesionalna vatrogasca i 20 dobrovoljnih vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila iz Zagreba.

Podsjetimo, jučer u kasnim popodnevnim satima zbog požara preventivno je evakuirano 16 osoba iz naselje Verovići koji su se se predvečer vratili u svoje domove, te tri osobe iz naselja Krnete.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *