Veliki projekt e-Škole u sklopu CUC-a: Opremamo 51 školu u Hrvatskoj i vodimo ih ka digitalnoj zrelosti

400

Najveća obrazovna korisnička konferencija CUC 2017. u organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNeta pod nazivom “Povezani znanjem (… 25 godina)”, održava se od 8. do 10. studenog u Dubrovniku, u hotelima Valamar Lacroma i Valamar President. 

Prije svečanog otvorenja, u sklopu redovnih konferencijskih aktivnosti održana je prezentacija aktivnosti pilot projekta e-Škole, vrijednog 307 milijuna kuna i sufinanciranog EU sredstvima koju je održala zamjenica ravnatelja CARNeta i voditeljica projekta, Andrijana Prskalo Maček.

– Danas počinje 19. po redu CARNetova konferencija, najveća je dosad i okuplja oko 1100 nastavnika, obrazovnih stručnjaka, IKT profesionalaca te partnera iz pratećih industrija koji će na 17 paralelnih sesija imati priliku sudjelovati na radionicama i predavanjima. Jedna od glavnih tema ovogodišnjeg CUC-a je veliki projekt e-Škole, dakle opremamo 51 školu u Hrvatskoj i vodimo ih ka digitalnoj zrelosti.

Prskalo Maček objasnila je kako je krucijalno u projektu e-Škole što se već godinama na svjetskoj razini govori o tome da djeca koja danas idu u škole nemaju pojma koje će poslove raditi, to im približiti.

– Naša ideja je dati im digitalne kompetencije i mogućnost da budu ravnopravni građani društva koje će se dogoditi u budućnosti te da budu spremni na izazove koje će im to društvo donijeti. Dakle, rješavanjem problema i donošenjem odluka utemeljenim na ispravnim uvjerenjima tako da kroz ovaj projekt, osim što opremamo škole, mi dajemo i brojne edukacije nudeći priliku nastavnicima i ravnateljima kako bi sami pronašli put i prepoznali ono što je zdravo za budućnost škole – istaknula je voditeljica projekta Andrijana Prskalo Maček. 

Svečano otvaranje konferencije bit će održano danas u 16:30 sati (hotel Lacroma) te će uključivati plenarno predavanje na temu „Transformacija učitelja“ koje će održati doc.dr.sc. Predrag Pale s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te okrugli stol na temu „(Prvih) 25 godina interneta u RH“.

CUC se kao najvažnija i najveća obrazovna konferencija u Republici Hrvatskoj već dugi niz godina održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *