Vlaho Orepić vrlo otvoreno kritizirao župana Dobroslavića: Njegovim radom uopće nisam zadovoljan!

375

Na jučerašnjoj županijskoj skupštini, kao novi vijećnik prisegnuo je i bivši ministar unutarnjih poslova, MOST-ov zastupnik Vlaho Orepić. 

Kontaktirali smo ga i priupitali kako se snašao na jučerašnjoj skupštini, te  za što će se zalagati. 

– Igrom slučaja ja sam se tek konstituirao, tek sam položio prisegu. Želim dati značajan doprinos radu Županijske skupštine i smatram da je to iznimno bitno. Inzistirat ću da se stvore uvjeti kako bi se u Pločama otvorila alternativa s turizmom kao i alternativa s postojećim gospodarskim subjektima. Želim da se područje koje uključuje Metković i Ploče osmisli infrastrukturno i da se stvore uvjeti da također osim turizma raste i poljoprivreda.Bitno je pored poljoprivrede  riješiti navodnjavanje – kazao je županijski vijećnik MOST-a, Vlaho Orepić.  

Također smatra kako je na razini cijele Županije od velike važnosti prometno vezivanje.

-Tu prvenstveno mislim na Pelješki most, trajektne linije i eventualno izgradnju još nekog mosta koji bi pojednostavio komunikaciju roba i ljudi. 

Dubrovnik je prema vijećnikovim riječima itekako bitan za budućnost cijele Županije. 

-Ono što je Dubrovnik u turizmu, ministar bi to trebao preslikati na cijelu Županiju, jer upravo Dubrovnik mora biti svojevrsna avangarda turizma odnosno neka vodilja turizma cijele Županije. 

Priupitali smo ga i je li zadovoljan trećim mandatom župana Nikole Dobroslavića odnosno općenito njegovim radom.

– Županovim radom uopće nisam zadovoljan i smatram da je neprimjereno što se župan nije pojavio u Pločama kad su građani raspisivali referednum te je tim činom pokazao da ne podržava narod. Političari bi na svojim funkcijama trebali biti zbog naroda, u službi naroda, a ne u službi samih sebe – zaključio je Vlaho Orepić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *