Započinju kanonski pohodi dubrovačkog biskupa; prva župa u kojoj će boraviti je sv. Ilar u Mlinima

240

Ovog vikenda započinju kanonski pohodi dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića župama dekanata Dubrovnik 2 koji obuhvaća 12 župa, a među njima su i župe u Župi dubrovačkoj.

Prva župa u kojoj će biskup boraviti je župa sv. Ilara u Mlinima u kojoj je župnik mr. don Bernardo Pleše. U petak, 10. studenog u 9 sati bit će doček biskupa u župi, u 9.30 sati biskup će pohoditi Dječji vrtić, a u 10 sati posjetit će Općinu  Župa dubrovačka.

Biskup će također pohoditi neke obitelji, a tijekom trodnevnog boravka u župi susrest će se s prvopričesnicima i krizmanicima, obići kapelice u mjestu, imati susrete s članovima župnih vijeća, s vjeroučiteljima, predstavnicima bratovština, s pjevačima, molitvenom skupinom i tako se bolje upoznati s ovom župnom zajednicom.U nedjelju, 12. studenog biskup će predslaviti u 10 sati misu u župnoj crkvi.  

Tijekom proteklih godina biskup je u pastoralnim pohodima obišao župne zajednice svih ostalih dekanata i više dana boravio u njima, pa obilaskom župa dekanata Dubrovnik 2 završava ciklus kanonskih pohoda župama Dubrovačke biskupije.

Sljedećeg vikenda biskup će pohoditi župu sv. Marije Magdalene u Mandaljeni (župnik don Vilim Petrović), a vikend nakon toga župe Velike Gospe u Postranju i sv. Ane u Brgatu (župnik i župni upravitelj don Nikola Berišić).

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *