Zaustavljene sve rezervacije bookinga iz Kine za Hrvatsku, ugrožena predsezona

170

Zasad je sigurno da će hrvatski turizam osjetiti značajan pad dolazaka s kineskog tržišta i broj dolazaka do lipnja će u velikoj mjeri biti desetkovan – komentirao je u izjavi za Dnevno.hr predsjednik Udruženja putničkih agencija HGK Boris Žgomba utjecaj epidemije koronavirusa na predstojeću turističku sezonu.

Kinezi najviše putuju između ožujka i lipnja te od polovice rujna do studenog, što znači da sigurno možemo zaključiti da je prvi dio godine što se tiče dolazaka i noćenja kineskih turista ugrožen, čak i da već sutra prestane epidemija, pojašnjava Žgomba, dodavši da su ovom trenutku gotovo zaustavljena sva turistička putovanja iz Kine zbog obustave letova avionskih kompanija.

Žgomba pri tom navodi kako još nije poznat utjecaj epidemije na ostale azijske zemlje koje su važne za hrvatski turizam, poput Tajvana, Koreje ili Japana, no do početka njihovih putovanja, kaže, još ima vremena. S druge strane, hrvatske putničke agencije nemaju problema s najavama dolazaka iz Južne i Sjeverne Amerike, Europske unije, Bliskog istoka i Rusije.

IZVOR: dnevno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *