Županija nastavlja ulagati u zdravstvo: U Veloj Luci puštena u rad vrijedna medicinska oprema

324

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom župana Joškom Cebalom i pročelnicom UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić te u pratnji načelnice Katarine Gugić boravio je u radnom posjetu Vela Luci.  Župan je sa suradnicima posjetio Dom zdravlja dr. Ante Franulović Vela Luka gdje je simbolički obilježeno puštanje u rad dijagnostičko-terapijske i medicinsko-tehničke opreme vrijedne oko 2,1 milijuna kuna nabavljene u okviru provedbe EU projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti domova zdravlja i koncesionara Dubrovačko-neretvanske županije“, a kojemu je Županija nositelj. Proračun projekta iznosi 3.922.545,24 kuna, od čega je 2.922.403,20 (75%) bespovratnih sredstava EU, dok je ostatak sufinanciranje županije. 

Korisnici sredstava su Dom zdravlja “Dr. Ante Franulović” – Vela Luka za ulaganja u infrastrukturne zahvate te medicinsko-tehničku opremu za centralnu zgradu, te ambulante u Čari, Blatu i Lastovu i Dom zdravlja Dubrovnik za medicinsko-tehničku opremu na otocima Koločepu, Šipan, Lopudu i Mljetu te Pelješcu (ambulanta Ston i Janjina).

Nabavom navedene opreme, te puštanjem u pogon iste unaprijedit će se zdravlje otočkog stanovništva i poluotoka Pelješca, poboljšati sigurnost pacijenata te osigurati dostupnost, kvaliteta i učinkovitost pružatelja zdravstvenih usluga.

Kroz projekt su planirani infrastrukturni zahvati ugradnje lifta za osobe sa invaliditetom u Domu zdravlja dr. Ante Franulović u Vela Luci i organizacijskoj jedinici Blato, za što je Dubrovačko-neretvanska županija uspjela osigurati dodatnih milijun kuna u okviru svog Proračuna za 2021.

Župan je sa suradnicama posjetio i Specijalnu bolnicu Kalos gdje se s ravnateljicom Bojić razgovaralo o strategiji razvoja SB Kalos te o sljedećim koracima vezanim za realizaciju Projekta rekonstrukcije i izgradnje „Starog dijela” bolnice u terapijski centar. Župan je ovom prilikom u pratnji ravnatelja ŽLU Vela Luka Borisa Žuvele obišao i lokaciju Pomorskog putničkog terminala Vela Luka gdje se uskoro očekuje odabir izvođača i skori početak radova.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *