ŽUPANIJA OSIGURALA! Učenike prvih razreda u Stonu i Ponikvama dočekali besplatni udžbenici

369

Zamjenica župana Žaklina Marević posjetila je prvašiće u Osnovnoj školi Ston i Područnoj školi Ponikve te svim učenicima prvih razreda u ime župana Nikole Dobroslavića, Dubrovačko-neretvanske županije te svoje osobno poželjela uspješan početak školovanja.

– Želim vam da veselo krenete u svoje đačke klupe, da stječete nova znanja, stvarate nova prijateljstva. Želim vam da budete dobri učenici i, ono najvažnije, da budete dobri ljudi – poručila je zamjenica stonskim pvašićima.

Zamjenica je roditeljima učenika prvih razreda uputila čestitke te im kazala da uvijek budu uz svoju djecu i prate ih te surađuju s učiteljima, dok je učiteljicama poželjela uspjeh u radu i puno strpljivosti.

Učenike prvih razreda u Stonu i Ponikvama, ali i u ostatku županije, danas su dočekali besplatni udžbenici, koje je osigurala Dubrovačko-neretvanska županija kao jednu od mjera poticanja demografskog razvoja. Tako je za udžbenike 821 prvašića iz proračuna osigurano 700 tisuća kuna.

Da je ova mjera potrebna i da je Županija prepoznala potrebu poticanja demografskog razvoja, dokazuje i činjenica da je ove godine broj učenika prvih razeda u blagom padu u odnosu na lani. Tako je u OŠ Ston lani upisano 17, a ove godine 16 prvašića, a na području cijele županije 821, dok ih je prošle godine bilo 829.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *