AFERA VODOVOD: Bivša Uprava potrošila milijunske iznose na uređenje dvorane na Ombli!

225

Aktualna Uprava Vodovoda skupa sa zamjenicom gradonačelnika Orlandom Tokić obišla je dvoranu u Komolcu predviđenu za sastanke u koju je bivša uprava na čelu s HNS-ovim Valentinom Dujmovićem uložila višemilijunske iznose, a koja zapravo ne služi ničemu.

Tokić je istaknula kako su o ovome govorili na jednoj od konferencija za medije kada su ukazali o činjeničnom stanju. 

-Tada se spominjao iznos od 1,8 milijuna kuna, no nažalost taj iznos nije konačan. On je premašio cifru od tri milijuna kuna što opet nije konačna brojka. Nakon revizije koja će se napraviti u svim komunalnim društvima imat ćemo stvarnu brojku utrošenih sredstava – istaknula je pojasnivši kako  cijeli projekt investicije na Ombli obuhvaća ulazni dio, uređenje kamenog stubišta, kuhinju, dva sanitarna čvora, kontrolni i gornji prostor gdje je dvorana te otvore i staklenu konstrukciju.

– Nakon što je revizija počela utvrđivati stvarno i nakon dostave računa iz financijskog sektora naše tvrtke, zatečeno stanje u trenutku smjene gradske izvršne vlasti, utvrdili smo da je Vodovod Dubrovnik do sada platio tri milijuna kuna s PDV-om te da nas do završetka radova očekuje isplata još 600 tisuća kuna s PDV-om – pojasnio je član Uprave Vodovoda za EU fondove Vicko Begović zaključivši  kako je Vodovod trošio sredstva građana. 

– Nadzor je izjavio kako većinu računa nije vidjeo ni ovjerioa ali su plaćeni iako dobar dio radova nije obavljen, kao npr. famozne zavjese od 330 tisuća kuna koje su prema predujmu plaćene 17 minuta prije skupštine na kojoj je smijenjena stara Uprava – dodao je Begović.

Tehnički direktor Zoran Ćosić osvrnuo se na činjenicu kako većina tih računa nije ovjerena niti vođena od strane nadzora. 

– Također, nije bilo specifikacije i atestne dokumentacije, a računi su plaćeni, dio poslova je izveden, ali veliki dio nije. Nema ni zavjesa čija je vrijednost oko 330 tisuća kuna s pdv-om. One su plaćene po računu za predujam, a mi ih nismo vidjeli i pitanje je hoćemo li ikad vidjeti – zaključio je.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *