BANKE TRLJAJU RUKE: Počinje utrka za kupnju stana uz subvencije države

359

Uskoro bi trebao biti raspisan natječaj temeljem Zakona o subvencioniranju stambenih kredita. Na natječaj će se moći prijaviti mlađi od 45 godina koji nemaju vlastitu nekretninu ili im je postojeća premala. Onima koji ostvare pravo – država će 4 godine plaćati pola rate kredita.

Država ne gubi vrijeme. Do ponedjeljka će prikupljati ponude banaka, a onda provjeravati tko je zadovoljio uvjete. To će objaviti – 27. kolovoza. Banke zadovoljno trljaju ruke i poručuju – zanimanje građana je iznimno veliko, piše HRT. Sada svi napeto čekaju objavu natječaja.

Očekuje se da će oko 1.9. biti objavljen javni poziv građanima i od tog trenutka se počinju zaprimati službeni pozivi u bankama koje su sklopile ugovor s APN-om.

Na raspolaganju je 17 i pol milijuna kuna, što bi, prema procjenama, trebalo biti dovoljno za 1500 zahtjeva. Tko će dobiti subvencije – odlučivat će jedino – brzina predaje zahtjeva.

Potrebno je pribaviti:

Presliku osobne iskaznice.

 Predugovor, odnosno ugovor o kupoprodaji željene nekretnine.

Presliku zemljišnoknjižnog izvatka i akta za građenje ili uporabu nekretnine.

Ovjerenu izjavu da ni kupac, ni životni partner u vlasništvu nema stan ili kuću ili da imaju nekretninu koja je manja od one za koju apliciraju.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *