ISPRIKE IZ UMJETNIČKE GALERIJE DUBROVNIK: Do sada nismo kontrolirali glazbeni repertoar!

330

Iz Umjetničke galerije Dubrovnik na službenoj facebook stranici reagirali su na sinoćnje negodovanje brojnih sugrađana zbog neprimjerene glazbe. Reakciju prenosimo u cijelosti.

Uprava Umjetničke galerije Dubrovnik ispričava se susjedima kojima je glazba sa sinoćnje proslave vjenčanja poremetila večernji mir.

Davanje u najam tarace jedna je od naših komercijalnih djelatnosti kojima se sufinancira programska djelatnost (likovne radionice za djecu, nakladništvo i izložbe). Umjetnička galerija Dubrovnik potpisuje ugovore s najmoprimcima, ali do sada nije postojala praksa kontrole glazbenog repertoara, već samo odredbe o jačini reproduciranja zvuka. Nakon intervencije ravnatelja, glazba je sinoć stišana.

Također, s obzirom na primjedbe stanara okolnih kuća, a imajući na prvome mjestu korisnike temeljne djelatnosti UGD i interese građana, osobito susjeda, sinoć je odlučeno da će glazbena lista postati sastavni dio ugovora o korištenju prostora UGD i da će kao takva morati odgovarati kriterijima izvrsnosti koje Umjetnička galerija Dubrovnik želi gajiti.

Uz ponovljene isprike, uprava UGD zahvaljuje stanarima okolnih kuća na upozorenju koje će pridonijeli kvaliteti sveukupnih aktivnosti UGD, a zahvaljujemo i na podršci svim našim dosadašnjim projektima!

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *