Blagoslov adventskog vijenca ispred katedrale i paljenje prve adventske svijeće

225

„Tvoje svjetlo daje mi nadu“ – naziv je programa paljenja četiriju adventskih svijeća u Dubrovniku koji će se odvijati kroz četiri subotnje večeri uoči nedjelja u adventu.

Svijeće na adventskom vijencu, na prostoru ispred katedrale, upalit će predstavnici Grada Dubrovnika, a gradske župe će organizirati službu riječi. U subotu, 2. prosinca u 19.30 sati blagoslov adventskog vijenca te službu riječi uz paljenje prve adventske svijeće predvodit će don Ante Burić, župnik župe sv. Petra-Boninovo i dekan dekanata Dubrovnik 1. Župni zborovi predvodit će liturgijsko pjevanje. 

U subotu, 9. prosinca u 19.30 sati počinje služba riječi u sklopu koje će biti upaljena druga adventska svijeća. Liturgiju predvodi don Stanko Lasić, župnik katedralne župe i župni upravitelj župe sv. Andrije, a pjevači ovih župa će animirati liturgijsko pjevanje. 

U subotu, 16. prosinca u 19.30 sati župnik župe Svetog Križa-Gruž fr. Mihael Mario Tolj, OP, predslavit će službu riječi uz paljenje treće svijeće na adventskom vijencu, a pjevat će mješoviti župni zbor. 

U subotu, 23. prosinca program paljenja četvrte adventske svijeće počinje u 19.30 sati. Župnik župe sv. Mihajla-Lapad don Robert Ćibarić predvodit će službu riječi, a župni zbor će pjevati adventske pjesme. 

Vjernici svih župa našeg grada pozvani su na program paljenja četiriju adventskih svijeća „Tvoje svjetlo daje mi nadu“ kako bi se u adventskom ozračju pripremili za proslavu svetkovine Rođenja Gospodinova. Uz svaki program nazočni će dobit i prigodni letak, a nakon programa na prostoru ispred katedrale nastavlja se druženje uz čaj, krostule i adventske pjesme, piše dubrovacka-biskupija.hr

Program „Tvoje svjetlo daje mi nadu“ organiziraju Vijeće za katehizaciju i novu evangelizaciju Dubrovačke biskupije i Grad Dubrovnik.

Raspored misa zornica pogledajte OVDJE.

Kateheze za odrasle pogledajte OVDJE.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *