Budući hotel Belvedere moći će ugostiti najviše državničke skupove, poput G8!

366

Iako se u Hrvatskoj može dobiti najviše pet zvjezdica, ovaj hotel će se tržišno pozicionirati na znatno višoj razini, kaže Davor Štern.

Nakon što su mu sudskom odlukom odriješene ruke za ulaganje u dubrovački Hotel Belvedere, ruski investitor Viktor Vekselberg u Dubrovniku do 2020. godine planira izgraditi najluksuzniji hotel u Hrvatskoj, koji će zbog svojih sadržaja i lokacije moći ugostiti najviše gospodarske i državničke skupove.  

Najavljuju ulaganje od 120 i 150 milijuna eura u hotel s 82 ključa, što znači oko 1,5 milijun eura po ključu i premašuje zahtjeve najluksuznijih hotelskih brendova u svijetu, te predstavlja standard od bar 7 zvjezdica. 
Ako se u planiranom roku riješe papiri, rušenje starog hotelskog objekta kreće već ove zime, a hotel bi trebao biti dovršen do kraja 2019. godine, otkrio je za Poslovni dnevnik Davor Štern, konzultant Vekselbergove tvrtke Vila Larus.

“Iako prema službenoj kategorizaciji u Hrvatskoj može dobiti najviše pet zvjezdica, ovaj hotel će se tržišno pozicionirati na znatno višoj razini. Stoga će ovo ulaganje biti značajno za Dubrovnik, jer će mu pomoći da se okrene visokom luksuzu u turizmu i hotelijerstvu. Hrvatska će dobiti hotel koji će zbog svoje izolirane lokacije, razine luksuza i sadržaja kao što je heliodrom moći ugostiti najviše državničke skupove, poput skupa čelnika zemalja G8 na primjer. To bi mogli postati novi Brijuni”, pojašnjava Štern. Projekt hotela potpisuje kuća 3LHD, čiji su autori odabrani jer su pružili rješenje koje ispunjava studiju utjecaja na baštinu, izrađenu u suradnji s UNESCO-om.

Članak u cijelosti pročitajte OVDJE.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *