BURAN TJEDAN: Od neovlaštene proizvodnje i prometa drogama do krađa

453

– Dovršenim kriminalističkim istraživanjem 24-godišnji državljanin Ukrajine osumnjičen je za nezakoniti prelazak državne granice i dva kaznena djela krađe.Sumnjiči se da je 15. kolovoza iz pravca Crne Gore nezakonito ušao u RH, pješice, izvan graničnog prijelaza, nakon čega je autostopom došao do Dubrovnika gdje je počinio prvu krađu na način da je s radnog pulta jedne trgovine otuđio mobilni uređaj. Potom je došao u Korčulu s namjerom da otputuje u Split, međutim prethodno je sa šanka ugostiteljskog objekta također otuđio mobilni uređaj. Oba mobitela su vraćena vlasnicima, a ukrajinski je državljanin, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kaznena djela krađe predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

 – Temeljem naloga Prekršajnog suda u Dubrovniku u večernjim satima u subotu, 18. kolovoza, obavljena je pretraga stana u Dubrovniku kojeg koristi 35-godišnji državljanin Slovenije. Prije početka pretrage policija je kod osumnjičenog pronašla ukupno devet  manjih pakiranja kokaina spremnih za prodaju dok je pretragom u ormaru pronađeno još  25 grama kokaina i digitalna vaga. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, osumnjičeni slovenski državljanin je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

 – Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik dvije ženske osobe u dobi od 18 i 21 godine sumnjiče se da su u jutarnjim satima jučer, 20. kolovoza, prilikom obilaska gradskih zidina, iz torbe državljanke Kine  otuđile novčanik u kojem se nalazio novac i bankovne kartice. Zbog sumnje da su počinile kazneno djelo krađe, osumnjičene su, uz kaznenu prijavu, predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *