ČLANICE AK DUBROVNIK OPLELE PO MUSLADINU: Bilo kakvi oblici verbalnog nasilja su neprihvatljivi, naročito pred djecom

743

Nastavno na izjavu gospodina Đura Musladina na jednom dubrovačkom portalu kao sportašice i žene dužne smo reagirati na izrečeno, stoji u priopćenju kojeg potpisuju Članice Atletskog kluba Dubrovnik. Njihovo reagiranje prenosimo u cijelosti.

Naime, nedopustivo je da gospodin Musladin izjavljuje kako “ništa više od verbalnog sukoba nije bilo” između njega i pomoćne trenerice Sandre Ivanković. Ukoliko gospodin smatra da je verbalni sukob primjeren i prihvatljiv način ponašanja, a pogotovo u nazočnosti maloljetne djece, s pravom se pitamo kako takva osoba može promicati sve one vrednote koje bi sport i trebao promicati.
Inače, u psihičko nasilje spada i verbalno nasilje i verbalni napad, a samim tim smatramo i kako je “verbalni okršaj”, kako je izjavio gospodin, također jedna vrsta psihičkog nasilja.

Nakon više od mjesec dana sustavnog maltretiranja i javnog prozivanja brojnih članova našeg kluba, sada gospodin osjeća potrebu da nas sve pozove da sjednemo za isti stol i razgovaramo o boljitku dubrovačke atletike.
Institucije koje gospodin poziva da sjednu za stol mi ovim putem pozivamo da nam pomognu u zaštiti naše djece i naših članova od svih oblika nasilja, ali i korištenja maloljetne djece u svrhu vlastite promocije i osobnog obračuna gospodina s pojedinim članovima Atletskog kluba Dubrovnik.

Naime, roditelji koji su upisali svoju djecu u Atletski klub Dubrovnik nisu dali dozvolu gospodinu da osobno koristi njihovu djecu za svoju medijsku promociju već za promicanja atletskog sporta kao rekreativnog, sportskog i zdravog načina življenja.

Stoga još jednom ističemo kako bilo kakve oblike verbalnog nasilja samtramo neprihvatljivima, naročito kada se ono događa u okruženju maloljetne djece i na sportskom terenu koje bi trebalo biti mjesto nulte tolerancije na nasilje bilo kojeg oblika.

S poštovanjem,

Članice Atletskog kluba Dubrovnik

(Ana Perović Alamat, Dalija Milić Kralj, Branka Radovanović, Daria Ljubojević- Kabić,
Sandra Ivanković, Tea Đurović)

 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *