DANI OTVORENIH VRATA LABORATORIJA: Cilj zainteresirati učenike za odabir ovog zanimanja

211

Odjel za laboratorijsku dijagnostiku Opće bolnice Dubrovnik (OBD) povodom Međunarodnog dana laboratorijske medicine koji se obilježava 5. studenog pokreće projekte u suradnji s Dječjim vrtićima Dubrovnik, Osnovnom školom Lapad i Gimnazijom Dubrovnik kojima “otvara vrata laboratorija” za organizirane posjete vrtićke djece i učenika laboratoriju.

Kod djece vrtićke dobi važno je smanjiti strah od vađenja krvi, pa će se djeca kroz igru s medvjedićima upoznati s postupkom vađenja krvi, što je osobito značajno za predškolce budući da sistematski pregled pri upisu u školu obuhvaća i vađenje krvi. Djeci će se također animirati gledanjem kroz mikroskope čime će biti upoznati sa svijetom crvenih i bijelih zrnaca u krvi, kao i važnosti čuvanja svog zdravlja.Učenicima 8. razreda osnovne škole pokazat će se rad u medicinskom laboratoriju kako bi im se pružila prilika da prilikom upisa u srednju školu imaju jasnija mišljenja o zanimanjima u području laboratorijske medicine.

Za četvrte razrede Gimnazije Dubrovnik program će biti prilagođen opredjeljenju za daljnje školovanje. Upoznavanjem zanimanja u laboratoriju, kao i mogućnostima zapošljavanja i daljnjeg usavršavanja, želimo zainteresirati i potaknuti učenike na upis studija u području laboratorijske medicine.

Cilj ovih projekata je zainteresirati učenike osnovnih i srednjih škola za rad u laboratoriju te promocija laboratorijske medicine koja je za naš Grad i Županiju važna zbog deficitarnosti svih kadrova u medicinskim laboratorijima.

Početak ovih projekata bit će obilježen 03.11. od 14:30 do 16:30 sati:

– posjetom grupe djece iz Dječjeg vrtića Škatulica od 14:30 do 15:00

– posjetom učenika 8. razreda Osnovne škole Lapad od 15:00 do 15:30

– posjetom učenika 4. razreda Gimnazije Dubrovnik od 15:30 do 16:15

Projekti će trajati kroz narednu godinu ovisno o broju zainteresiranih vrtića i učenika osnovnih i srednjih škola za posjet laboratoriju, a održavat će se petkom u između 14:30 i 16 sati.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *