Đivo Franić uoči zadnje trke u prvenstvu: Ovo nam je najuspješnija sezona, nastavljamo u istom ritmu

178

Auto klub ‘Dubrovnik Racing’ sutra i prekosutra sudjeluje u zadnjoj utrci u Prvenstvu Hrvatske. Na stazi Komolac – Brgat vozi se Velika nagrada Dubrovnika. Jedan od sudionika je i Đivo Franić koji nam je rekao više o samoj utrci.

– Oko 75 automobila je prijavljeno. Natječu se Crna Gora i Hrvatska, favorita će biti dosta jer grupa H nije riješena, znači borit ćemo se za prvo mjesto. Bit će uzbudljivo u svakom slučaju.

Što se tiče pripreme vozača, Franić ističe kako smo mi u Dubrovniku malo zakinuti.

– Osobnim automobilom moramo ići na otvorenu stazu jer nemamo našu stazu. Prije utrke vozač sjedne, zaveže se, malo bude sam sa sobom u  mislima kako bi se koncentrirao na vožnju. Svatko ima neki svoj ritual prije trke za koji smatra da mu donosi sreću.

Franić objašnjava kako ova sezona tek završava i da nikad uspješnija nije bila.

– Auto klub ‘Dubrovnik Racing’ ove je godine ostavrio najveći uspjeh u povijesti. Dobivamo Dijamantnu plaketu, već tri godine smo prvaci na brdskim i kružnim trkama. Otkad je Hrvatske države ni jedan Auto klub u povijesti nije osvojio ovo što smo mi osvojili.

Kaže kako je bilo teško jer su na jugu i do svake trke moraju voziti puno kilometara zbog čega troše najviše novaca od svih u Prvenstvu Hrvatske.

Što se tiče mlađih kandidata, Franić naglašava kako ima zainteresiranih.

– Ima ih sve više i više, ali opet problem je što nemamo karting stazu gdje bismo educirali mlađe. Kao što VK Jug ima bazen gdje trenira, bilo bi dobro da i mi imamo stazu gdje bi se mlađi mogli učiti, a stariji trenirati.

– Nakon privatnog posla, odmah se bacam u autosport. Prvo treba pripremiti budžet, a onda misliti što napraviti i kako, nadamo se da ćemo ponoviti uspjeh od ove sezone jer s ovim ljudima koje imamo u vodstvu, bit ćemo uspješni još puno puta – zaključuje vozač brdskih trka Đivo Franić.

Mole se svi gledatelji koji dolaze na trku da dođu sat ili dva ranije kako bi se smjestili u zonama namijenjenim za gledatelje.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *