DOZNAJEMO! Tri su kandidata za načelnika PU dubrovačko-neretvanske

576

Početkom rujna kreće velika kadrovska smjena u Ministarstvu unutarnjih poslova koja zapravo nema veze s činjenicom kako je na čelu MUP-a novi ministar Davor Božinović.

Od rujna pa do kraja godine policijskim rukovoditeljima istječu mandati pa je tako osim najviših policijskih dužnosti, interni oglas bio raspisan i za načelnike policijskih postaja po svim policijskim upravama u zemlji, pa tako i za PU dubrovačko-neretvansku.

Natječaj je bio otvoren osam dana od objave, odnosno od 25. srpnja do 1. kolovoza, a iz MUP-a na naš upit koliko se kandidata za područje naše policijske uprave prijavilo stiže spreman odgovor.

Za radno mjesto načelnika/ce PU dubrovačko – neretvanske prijave su podnijele tri osobe. Međutim, moguće je kako je netko podnio prijavu putem pošte pa u ovom trenutku ne možemo potvrditi da je navedeni broj zaprimljenih prijava konačan. Obzirom kako je natječaj tek zatvoren i slijedi daljnja procedura, u ovom trenutku je teško pretpostaviti konkretan datum imenovanja rukovoditelja, odnosno datum njihovog stupanja na dužnost – odgovorili su kratko iz MUP-a.

Inače, niz značajnih rezultata ostvarenih u kontinuitetu zadnjih godina te osiguran visok stupanj sigurnosti svakako svrstavaju PU dubrovačko neretvansku po uspješnosti  u sam vrh policijskih uprava u Republici Hrvatskoj. Za to je svakako zaslužan i još uvijek aktualni načelnik Tonći Radibratović

O  radu dubrovačke policije svjedoče i izvještaji inozemnih portala koji su Dubrovnik prošle godine svrstali u deset najsigurnijih gradova svijeta, a u posljednje tri godine policijska uprava dubrovačko-neretvanska samostalno je inicirala te uspješno provela niz lokalnih te međunarodnih kriminalističkih istraživanja i operativnih akcija.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *