Dubravka Šuica u službenoj posjeti Washingtonu

589

U sklopu izaslanstva Vanjskopolitičkog odbora i Pododbora za sigurnost i obranu Europskog parlamenta, potpredsjednica Odbora za vanjske poslove Dubravka Šuica boravi u službenom posjetu Washingtonu i Norfolku od 31. listopada do 3. studenog 2017.

Sastav izaslanstva, uz zastupnicu Šuicu, čine predsjednik Odbora za vanjske poslove DavidMcAllister (EPP/Njemačka), Elmar Brok (EPP/Njemačka), Michael Gahler (EPP/Njemačka), Bogdan Andrzej Zdrojewski (EPP/Poljska), Neena Gill (S&D, Ujedinjena Kraljevina), Knut Fleckenstein (S&D, Njemačka), Clare Moody (S&D, Ujedinjena Kraljevina), Ioan Mircea Pașcu (S&D, Rumunjska), Ana Fotyga (ECR, Poljska), Angel Dzhambazki (ECR, Bugarska) te Javier Couso (GUE/NGL, Španjolska).

Članovi izaslanstva posjetit će sjedišta najvažnijih američkih i međunarodnih institucija u Washingtonu: Kongres, Pentagon, Vijeće za nacionalnu sigurnost, Atlantsko vijeće, US State Department, sjedište Sjevernoatlantskog saveza (NATO) pri čemu će se imati priliku susresti s predstavnicima institucija i sudjelovati u razmjeni mišljena sa senatorima i dužnosnicima američkog Kongresa i State Departmenta.

„Jačanje euroatlantske suradnje oduvijek je jedan od glavnih prioriteta Europske unije, a ovaj posjet Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta pravi je način da se ta suradnja ostvari na vanjskopolitičkom, sigurnosnom i obrambenom planu. Europska unija i SAD kao vodeći globalni partneri zajedničkim snagama trebaju odgovoriti na sigurnosne izazove s kojima se naši građani suočavaju.“ – istaknula je zastupnica Dubravka Šuica.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *