Easyjet otvara sedam novih ruta iz Hrvatske, najavljeni dodatni letovi za Dubrovnik

265

Zrakoplovna kompanija EasyJet nastavlja širenje na hrvatsko tržište otvaranjem sedam novih ruta iz Hrvatske, uključujući četiri iz Pule i to za Basel, Liverpool, London Southend i Milano Malpensu, priopćeno je u utorak iz pulske zračne luke.

Najavljeno je sedam novih linija koje će povezati Dubrovnik s London Southendom i Dubrovnik s Venecijom, dok će Pula biti povezana s Baselom, Liverpoolom, Londom Southendom i Milanom, a Zadar s Berlinom.

Podsjetivši kako EasyJet opslužuje 46 ruta iz četiri hrvatske zračne luke – Dubrovnika, Pule, Splita i Zadra, iz pulske zračne luke navode kako je ta kompanija zadnjih dvanaest mjeseci prevezla rekordan broj putnika u i iz Hrvatske i to više od 910 tisuća, što je 35 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

EasyJet očekuje rekordno ljeto sljedeće godine, s više od 3.100 letova i 540.000 mjesta koje nudi na letovima u Hrvatsku u srpnju i kolovozu, kaže se u priopćenju.

Dodaje se kako je kompanija od prvog leta u Hrvatsku 2009. godine, prevezla više od 3,8 milijuna putnika. EasyJet godišnje preveze više od 78 milijuna putnika. Raspolaže s 279 zrakoplova, a leti na gotovo 900 ruta u 31 zemlju.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *