EU projekt ‘Hiking Europe’ u organizaciji DUNEA-e: budućnost turizma u ruralnim područjima

360

O tome kakva je budućnost turizma u ruralnim područjima te kakve su mogućnosti i projekcije za njegov daljnji razvoj govorit će se na završnoj konferenciji EU projekta ‘Hiking Europe’, u organizaciji Regionalne razvojne agencije DUNEA-e, jednog od projektnih partnera koja će se održati u Stonu, 28. rujna 2017. (četvrtak), u 9:30 sati.

 

Sudjelovat će predstavnici projektnih partnera, Europske komisije, ugledni predavači te predstavnici stranih turističkih agencija koje se bave prodajom turističkih aranžmana koji uključuju pješačke ture.

Svi partneri – španjolska regija Katalonija, talijanska Emilia-Romagna, irska regija Donegal te Dubrovačko-neretvanska županija, predstavit će turističke pakete svojih pješačkih tura. Naša uključuje prostor Napoleonovog puta u Stonu i pješačke staze otoka Mljeta, a nazvana je ”Putevima Napoleona i Odiseja”. Predstavljena je u Roadbooku, te na web stranici www.hikingeurope.net s ostalim turističkim paketima zemalja partnera, a ujedno se planira i zajednička promotivna kampanja. U putnom vodiču, koji je također nastao kao rezultat ovog projekta, predstavljeni su trodnevni i petodnevni putni aranžmani koji uključuju pješačenja stonskim zidinama, posjet solani, šetnju Napoleonovim putem, potom vožnju do Mljeta i šetnju Nacionalnim parkom te otkivanje njegovih zanimljivosti. U sklopu konferencije partneri na projektu, ali i nove regije koje su iskazale interes za uključivanje u HikingEurope mrežu, donijet će zaključke o mogućnostima nastavka projekta i njegovu daljnjem financiranju te širenju mreže pješačkih ruta i na druga područja.

Dan iza, 29. rujna,  na Mljetu će se održati radionica namijenjena prvenstveno predstavnicima privatnog sektora. Naime, ovaj projekt ima za cilj i unaprijediti opseg ponude pješačkih staza kako bi se fizičku aktivnost nadopunilo s otkrićem ruralnih područja, poput doživljaja lokalne tradicije, upoznavanje s domaćom kuhinjom, kupnja na lokalnim tržnicama, ponuda autohtonih suvenira i sl. Bit će ujedno predstavljen uspješan primjer poslovanja HALTIA- Centra za prirodu iz Finske.

Projekt Hiking Europe financiran je iz COSME programa Europske komisije za konkurentnost malih i srednjih tvrtki. Cilj mu je razviti alternativnu masovnom turizmu, koristeći bogatstva i zanimljivosti ruralnih prostora velikih turističkih destinacija.  Nositelj projekta je katalonska turistička zajednica i provodi ga zajedno s partnerima iz Hrvatske, Irske, Italije, Njemačke i Austrije.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *