Europski tjedan strukovnog obrazovanja u Ekonomskoj i trgovačkoj školi

378

Razdoblje od 20. studenog pa do 24. studenog 2017. proglašeno je Drugim europskim tjednom strukovnog obrazovanja. Prvi ovakav tjedan obilježen je prošle godine početkom prosinca.

Obilježavanje Europskog tjedna strukovnog obrazovanja (European Vocational Skills Week – skraćeno VET WEEK) inicijativa je Europske komisije pokrenuta s ciljem da se strukovno obrazovanje promovira i učini atraktivnijim u svim zemljama, naročito članicama Europske Unije.

Strukovno obrazovanje je prioritet Europskoj Uniji i u tom smjeru bi se trebalo razvijati i obrazovanje u Republici Hrvatskoj.
Ekonomska i trgovačka škola uključena je u projekt obilježavanja tjedna strukovnog obrazovanja od samog početka, organizacijom radionica, predavanja i konferencija.
Sve zainteresirane škole mogle su prijaviti svoje aktivnosti i uključiti se u mrežu škola koje sudjeluju u ovom projektu.

Samo je prošle godine Europska komisija evidentirala preko 900 nacionalnih događanja i preko 700 000 sudionika. Najčešće aktivnosti s kojima škole sudjeluju u ovom projektu su dani otvorenih vrata, konferencije i seminari. Kao 3 top zemlje u kojima je zabilježen najveći interes za ovaj projekt istaknute su: Španjolska, Mađarska i Hrvatska.
Za ovogodišnji VET WEEK Ekonomska i trgovačka škola pripremila je program koji osim radionica uključuje predavanje na temu revizije financijskih izvješća i konferenciju vezanu uz ulogu ekonomista u turističkoj djelatnosti. Cijeli program namijenjen je  sadašnjim, ali i budućim učenicima.

Na konferenciji koju će organizirati u srijedu 22. studenoga s početkom u 14,00 sati sudjeluju i bivši učenici Ekonomske i trgovačke škole, a današnji zaposlenici i menadžeri hotelskih kuća u Dubrovniku. Cilj ove konferencije je ukazati učenicima kako se znanja i vještine stečene u Ekonomskoj i trgovačkoj školi školi mogu koristiti na radnim mjestima u turističkoj djelatnosti koja je vodeća gospodarska grana u našem gradu.
Pozivamo vas da dođete u našu školu, u srijedu 22. studenog 2017. u 14,00 sati i zabilježite događanja na konferenciji: “Uloga ekonomista u turističkoj djelatnosti”, javljaju iz Ekonomske i trgovačke škole.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *