(FOTO) Počele besplatne radionice robotike

466

Nakon što su polaznici besplatnih radionica robotike podijeljeni u grupe Autobots i Decepticons na Robo.DU Day-u, Informatički klub Futura je ovaj utorak 14. studenog počeo s novim besplatnim ciklusom radionica robotike za grupu Autobots. 

Na prvoj radionici osnovnoškolci, srednjoškolci, studenti i građani su se upoznali s računalnim razmišljenjem i programiranjem uz pomoć Lightbota. Na sljedećim radionicama će se upoznati s Fishertechnik i Arduino opremom i raznim senzorima pomoću kojih će konstruirati i programirati robote, robotske ruke, … Radionice se održavaju u dvije grupe, pa će druga grupa Decepticons s radom početi sljedeći utorak (21.11.). S radionicama robotike Informatički klub Futura i ove godine sudjelujemo u Europskom tjednu robotike. 

Radionice robotike će se nastaviti održavati u dvije grupe utorkom u terminu od 17:00 do 19:00 na 2. katu DURA Razvojna agencija Grada Dubrovnika, Branitelja Dubrovnika 15. Cijeli raspored radionica robotike i popis polaznika po grupama je dostupan na web stranicama Informatičkog kluba Futura: www.futura.com.hr 

Informatički klub Futura besplatne radionice robotike organizira uz potporu Sveučilišta u Dubrovniku, Grada Dubrovnika, Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika i Razvojne agencija Grada Dubrovnika(DURA).
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *