Forum žena SDP-a u posjeti Odjelu za palijativnu skrb; zahvalile svima koji skrbe o bolesnicima

438

Povodom jučerašnjeg dana Svjetskog dana bolesnika Forum žena SDP-a Dubrovnik poslao je priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

Forum žena SDP-a Dubrovnik je posjetom Odjelu za palijativnu skrb Opće Bolnice Dubrovnik obilježio Svjetski dan bolesnika, dan koji je utemeljio papa Ivan Pavao II.

Kada spomenemo bolesnike, svima nam je želja da se cijelo društvo što više senzibilizira za potrebe istih te da im se osigura bolja zdravstvena skrb. Cilj obilježavanja ovoga dana i posjete palijativnom odjelu je prisjetiti se i zahvaliti svima onima koji skrbe o bolesnicima, pružajući im zdravstvenu, psihološku, socijalnu i duhovnu skrb, a to su zdravstveni i nezdravstveni radnici, volonteri i darivatelji krvi koji svojim plemenitim radom brinu o potrebama bolesnih. 

Svjetski dan bolesnika je prilika za podsjećanje na prava koje svatko ima kada se nalazi u ulozi bolesnika. I zato podržavamo Hrvatski savez dijabetičkih udruga koji je prije nekoliko dana upozorio na opasnost od smanjenja prava oboljelih od šećerne bolesti zbog mogućeg smanjenja broja dostupnih trakica za mjerenje šećera u krvi i uvođenja doplate na neke lijekove. Protivimo se ugrozi prava oboljelih i dovođenja u pitanje ishoda liječenja od bilo koje bolesti. 

Zalažemo se za poticanje svijesti o poštivanju prava bolesnika te o važnosti primjerene skrbi. Želimo potaknuti sve ljude da promisle o vlastitim mogućnostima sudjelovanja u brizi za oboljele. Zdrav čovjek ima 1000 želja, a bolestan, samo jednu..

Forum žena SDP-a

Dubrovnik
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *