(FOTO) Dokumentarcem o Gimnaziji započeo ovogodišnji Duff festival

225

U sklopu premijernog programa DUFF-a 2017 – Festivala filma djece i mladeži Mediterana večeras se u dvorani Visia s početkom u 20 sati prikazao 20-minutni dokumentarac ’90 godina dubrovačke Gimnazije na Pločama’. Film je nastao povodom obilježavanja obljetnice postojanja u suradnji Gimnazije Dubrovnik i Udruge Luža.

-Došlo smo na ideju na napravimo kratak film, koji na kraju i nije ispao tako kratak, i to  suradnji s Gimnazijom Dubrovnik, njenim djelatnicima, učenicima, a povod je bio 90. obljetnica dubrovačke Gimnazije na Pločama – kazala je Katarina Tolja, ravnateljica Gimnazije, te dodala:

-Učenicima je puno značilo stvarati ovaj film, pogotovo jer to sve zanima mlade, a u našoj školi za to postoji i veliki interes. Svake godine izlaze s jednim ili više filmova na Duff festival , a ove godine su napravili film o svojoj školi. 

Imamo najbolju djecu, skromno bih se usudila reći. 

Ravnateljica je i pohvalila mlade gimnazijalce rekavši kako upravo Gimnazija Dubrovnik ima najbolju djecu. Osim što su zainteresirani za stvaranje filma, oni su prema riječima ravnateljice itekako sposobni za takvo nešto.

-Vi biste se iznenadili koliko su oni zapravo sposobni stvoriti takvo nešto, naravno u suradnji s profesorom Miošićem i sa još nekim vanjskim suradnicima. Napravili su film na zavidnoj razini – zaključila je ravnateljica. 

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *