(FOTO) Don Stanko Lasić obilježio 50 godina svećeništva u rodnom mjestu

395

Don Stanko Lasić, katedralni župnik i kanonik Stolnog kaptola, u svome rodnom mjestu Jare, župa Svih Svetih, kod Širokog brijega u nedjelju, 23. srpnja, proslavio je pedesetu obljetnicu svoje svećeničke službe.  Zlatnu misu pod geslom „A povrh svega ljubav! To je sveza savršenstva.“ predvodio je zlatomisnik Lasić, a koncelebrirali su brojni svećenici iz Dubrovačke biskupije, Trebinjsko-mrkanske biskupije, Mostarsko-duvanjske biskupije, Splitsko-makarske nadbiskupije i Vrhbosanske nadbiskupije, većinom zlatomisnikove školske kolege. Propovijedao je mons. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski.

Očekivano, bio je to veliki događaj u malim Jarama koje su, kao i čitav taj kraj, dali Crkvi velik broj svećenika, redovnika i redovnica. Mjesna župna crkva Svih Svetih bila je pretijesna da primi nekoliko stotina vjernika iz tog i susjednih hercegovačkih sela, ali i zlatomisnikove prijatelje i suradnike s Korčule i iz Dubrovnika. Proslavi su nazočili i gradonačelnik Širokoga brijega Miro Kraljević, te načelnik Općine Smokvica Kuzma Tomašić.  

Središnja proslava zlatnoga svećeničkog jubileja don Stanka Lasića održat će se u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku, 4. kolovoza, a isti će dan biti predstavljena i njegova knjiga uspomena na ljude i događaje koja tim povodom izlazi iz tiska, najavili su iz Dubrovačke biskupije.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *