(FOTO) Gradonačelnik se sastao s Udrugom za osobe s intelektualnim poteškoćama ‘Rina Mašera’

352

Udruga za osobe s intelektualnim poteškoćama Rina Mašera povodom obilježavanja 60-te obljetnice svog rada organizirala je danas okrugli stol na temu “Pružanje socijalnih usluga – dosadašnja dostignuća i vizije udruga osoba s invaliditetom Grada Dubrovnika i Centra za rehabilitaciju Josipovac”.

Cilj održanog okruglog stola je razmotriti problematiku osoba s invaliditetom s područja grada Dubrovnika i Dubrovačko – neretvanske županije te sa svime, osim predstavnika nadležnog Ministarstva, Grada Dubrovnika, Dubrovačko – neretvanske županije, upoznati i što veći broj sugrađana kako bi se zajedničkim aktivnostima osigurala socijalna inkluzija svih osoba s invaliditetom i poteškoćama u razvoju.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković pozdravio je u ime Grada Dubrovnika sve sudionike Okruglog stola uputivši čestitke predstavnicima i članovima udruge Rina Mašera povodom 60 godina djelovanja.

“Danas obilježavamo jednu veliku obljetnicu. Obilježavamo 60 godina djelovanja jedne udruge koja obavlja jednu plemenitu zadaću i koja ima plemenite ciljeve. Prošli ste i preživjeli sve bure i nevere. Vjerojatno ste se susreli i s nerazumijevanjem, ali usprkos svemu tome danas slavimo 60 godina vaše Udruge, ali i 60 godina suradnje Grada Dubrovnika s vašom Udrugom”, kazao je gradonačelnik Franković dodavši kako će Grad Dubrovnik i u budućnosti nastojati biti još bolji partner Udruzi Rina Mašera, ali i svim drugim udrugama koje se svakodnevno bave s osobama s invaliditetom i raznim poteškoćama.

“Osobno smatram da bi političari trebali češće posjećivati vaše udruge i da bi one trebale biti mjesta prizemljena”, zaključio je gradonačelnik Franković.

Moderatorica održanog okruglog stola  Ana Tomašković kazala je kako su Udruga Rina Mašera i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pokazali kako i osobe s intelektualnim teškoćama mogu puno toga napraviti.

“Cilj ovog slavljeničkog, radnog sastanka je pokazati što mi svi možemo napraviti prema afirmaciji. Kada govorimo o osobama s invaliditetom ili bilo kakvim poteškoćama onda to ne smije biti problem samo te obitelji niti te zajednice, već cijelog društva. Stoga je važno da svi zajedno surađujemo, da se često susrećemo i radimo”, kazala je Tomašković.

Okrugli stol na temu “Pružanje socijalnih usluga – dosadašnja dostignuća i vizije udruga osoba s invaliditetom Grada Dubrovnika i Centra za rehabilitaciju Josipovac” organizirala je Udruga za osobe s intelektualnim poteškoćama Rina Mašera pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i  Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Početku rada okruglog stola prethodila je izvedba himne Svetog Vlaha u izvedbi osoba s intelektualnim teškoćama, polaznicima glazbenih radionica udruge Rina Mašera i Centra za rehabilitaciju Josipovac pod vodstvom dubrovačkog tenora Stijepa Gleđa Markosa.

Uz gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića na okruglom stolu sudjelovao je i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *