(FOTO) LUČKA UPRAVA DUBROVNIK: Uspješnih 20 godina rada

534

Na današnji dan prije 20 godina osnovana je Lučka uprava Dubrovnik te kroz sve ove godine mogli bismo reći posluje itekako uspješno. Obljetnici osnutka prisustovali su ravnatelj Lučke uprave Blaž Pezo, direktor Luke Dubrovnik Božidar Memed, gradonačelnik Mato Franković sa svojim zamjenicima, župan Nikola Dobroslavić sa svojim zamjenicima te Branko Bačić, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

-Uspješnih 20 godina je iza nas. Ulaganje u infrastrukturu, povećavanje broja putnika, povećanje dolaska cruisera na kružnim putovanjima. Mislim da smo dosta pridonjeli razvoju cijele naše destinacije. Isplatili smo sve kredite, idemo u nove izazove i nove investicije, a nadamo se da će i situacija oko terminala biti jasnija kroz koji mjesec, a čekaju nas i dvije velike investicije i  mislim da će nam to dati novi zanos-kazao je Blaž Pezo ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik.

No, iako je danas Lučka uprava itekako uspješna, trebalo ju je do toga i dovesti.

-Bili smo puno mlađi, pa je to bio izazov, ali u svakom slučaju nije bilo ni jednostavno ni lako. Nismo imali uzora, Hrvatska je bila u počecima, iskustvo koje smo mogli crpiti iz stranih zemalja nije bilo identično. Snalazili smo se, bili smo mladi i željni tog posla. Bili smo mala ekipa,tek nas pet, no bili smo obrazovani, entuzijasti koji su vidjeli da se ovo sve može pretvoriti u nešto veliko-kazao je Vlaho Đurković, prvi ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik te dodao:

-Ovih 20 godina je prošlo kao jedan tren, no naravno da sam zadovoljan jer ako čovjek u potpunosti nije zadovoljan onda ni nema motiva za ići dalje. Smatram da se treba još više toga napraviti sa još više sudionika koji će donjeti pametne odluke za Grad Dubrovnik-zaključio je.

 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *