(FOTO) Odlična atmosfera na Robo.DU Day!

331

U subotu 11. studenog na Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku održan je drugi Robo.DU Day. U subotu 11. studenog na Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku održan je drugi Robo.DU Day. Robo.DU Day 2017 organizirala je Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika u suradnji sa Informatičkim klubom Futura, a uz potporu Sveučilišta u Dubrovniku.

Robo.DU Day je osmišljen kao dan razmjene znanja i vještina među učenicima i mladim ljudima Grada i Županije. Pridružuje se ideji dobro osmišljenog STEM obrazovanja (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Na Robo.DU Day-u su se mogla poslušati zanimljiva predavanja, sudjelovati u radionicama i demonstracijama.

U sklopu predavanja Vicko Prkačin je ispričao svoju avanturu izrade posebnog modularnog robota, Nikša Vlahušić je predstavio Arduino tehnologiju kao zabavu ali i ozbiljan alat za složene zadatke, tajnik Hrvatskog robotičkog saveza Željko Krnjajić je ispričao o svjetskim uspjesima naših robotičara, te o izradi i upravljanju humanoidnim robotom, te Marin Trošelj i Vlatko Klabučar iz tvrtke STEMI su se predstavili će se kroz nevjerojatnu priču puta do uspjeha.

Nakon predavanja su održane demonstracije humanoidnih robota, STEMI robota pauka, dronova i 3D printera, te radionice LEGO “Obnovljivi izvori energije”, LEGO igraonica i Arduino radionica.
S događajem Robo.DU Day organizatori su sudjelovali u Europskom tjednu robotike 2017.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *