(FOTO) Položeni vijenci na Bosanci: ‘Još uvijek teku suze za ovim poginulim herojima’

644

Povodom 26. obljetnice stradavanja hrvatskih branitelja jutros su na Bosanci položeni vijenci i zapaljene svijeće na spomen obilježju devetorici poginulih pripadnika Hrvatske vojske i policije koji su krajem listopada i početkom studenog 1991. godine stradali u borbama sa srbočetničkim agresorom na ovom području. 

Fra Ivo Kramar u svojoj propovijedi kazao je kako su branitelji bili toliko hrabri da nisu pitali treba li ili ne treba nego su jednostavno otišli i ispunili onu Isusovu zapovijed ‘da nema veće ljubavi nego položiti svoj život za svoje prijatelje’.

– Dali su svoje živote za Domovinu. To herojstvo zasigurno zaslužuje posebno mjesto u srcima svih nas. Prilika je danas da se upitamo o svojim osobnim životima i svojim stavovima o ovoj svetoj žrtvi. Sjetimo se obitelji ovih poginulih vitezova, nemojmo se nikada zanositi time da smo im sve dali jer još uvijek teku suze za tim poginulima, još uvijek je za stolom prazna stolica kod objeda, još uvijek nas opominju i obvezuju da ono za što su oni dali svoje živote jest najveća svetinja u jednom ljudskom životu. Narod koji ne poštiva svoje sinove, svoje heroje, obično kažu, nije ni zaslužio da postoji – kazao je Kramar.

Vijence su položili i svijeće zapalili obitelji poginulih branitelja, predstavnici Grada Dubrovnika i Županije, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske te predstavnici udruga roditelja poginulih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *